x
Annonce
Billund

Bus og kuffert er skrottet: Teknologi-lejlighed skal have en fast placering

Et højteknologisk toilet vises frem til en af de åbent hus-dage, som teknologidagen har haft. Arkivfoto: Joan Karlsen

Placeringen af teknologi-lejligheden på plejecentret i Sdr. Omme er til diskussion. Social- og sundhedsudvalget vil ikke være med til at putte den hverken i kuffert eller bus. Spørgsmålet er, om den skal forblive på plejecentret eller ej.

Billund Kommune: Et mobilt showroom, som lokale borgere kan komme og besøge i en periode eller en fast adresse med åbningstider? Det var, hvad social- og sundhedsudvalget forleden havde at vælge imellem på et udvalgsmøde i forhold til teknologi-lejligheden, der i øjeblikket har til huse på plejecentret i Sdr. Omme.

Lejligheden blev etableret i 2014, hvor tanken var og stadig er, at teknologi kan bruges fra vugge til grav, og at man her som for eksempel gigtramt kan få lov at teste særlige dåseåbnere.

Placeringen på et plejecenter har dog vist sig, at det mest er ældre, der kommer på besøg. Dertil bruges lejligheden også til uddannelse og oplæring af medarbejdere.

- Vi vil have en fast model. En bus på hjul med trapper og begrænset plads slår ikke til, så vi har sendt forvaltningen tilbage til arbejdsbordet og vil gerne have fordele og ulemper ved placeringen på det nuværende sted og et eventuelt andet sted, siger udvalgsformand Ruth Lauridsen (V).

Dertil skal mulighederne for offentligt-privat-samarbejde undersøges.

- Det kan være dem, der producerer eller lever af velfærdsteknologi, som kan få noget vist i vores showroom, siger Ruth Lauridsen.

Lejligheden har i øjeblikket kun åbent tre uger årligt for offentligheden, og det var ikke intentionen med lejligheden, hvor det skulle være muligt at komme forbi og prøve tingene af ved behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce