Annonce
Hedensted

Busafgange til Tørring, Jelling og Give nedlægges

Sydtrafik nedlægger en række busture efter sommerferien heriblandt ture på to ruter, der går til Tørring. Arkivfoto
En aftentur på rute 119 mellem Tørring og Billund, samt en morgentur på rute 115 Tørring-Jelling nedlægges efter sommerferien.
Annonce

Tørring: Over 100 regionale busture i syd- og sønderjylland nedlægges efter sommerferien, heriblandt én aftentur på rute 119 mellem Tørring og Billund og én morgentur på rute 115 mellem Tørring og Jelling.

Det sker, efter en undersøgelse fra Sydtrafik viser, at der kører meget få passagerer på de pågældende ture.

På Rute 119 fra Tørring over Give til Billund nedlægges den tur, der har afgang fra Billund klokken 18.25 på hverdage og som kører retur igen fra Tørring til Give klokken 19.31. Om lørdagen nedlægges den tur, der går fra Give kl. 17.33 og retur igen fra Tørring kl. 18.55.

På rute 115 mellem Tørring og Jelling nedlægges den tur, der går fra Tørring mod Jelling klokken 8.18 og retur igen fra Jelling kl. 8.58.

Rute 119 har i dag otte hverdagsture og to lørdagsture til Tørring, mens rute 115 har syv hverdagsture til Tørring.

Annonce

Under fem passagerer

Ændringerne træder i kraft med den nye køreplan 28. juni.

Turene er udpeget af Sydtrafik, da der over et helt år har været under fem passagerer i gennemsnit per tur. I alt 116 ture nedlægges, og ifølge Sydtrafik vil det give en gevinst på omkring 5,5 millioner kroner årligt. Samtidig vil det spare miljøet for udledning af over 500 ton CO2.

Sidste år valgte Midttrafik helt at nedlægge rute 220, der kører fra Horsens over Uldum og Ølholm til Tørring. Hedensted Kommune valgte i den forbindelse sammen med Horsens Kommune at redde ruten, dog i reduceret form med en morgentur og to eftermiddagsture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce