Annonce
Jelling

Busrute lukkes: Nu er første skridt mod et alternativ taget

"Pas på mig" står der på tre skilte i Mølvang, der skal få bilister til at køre langsommere gennem byen. Men på ruten mellem byen og Jelling er der ikke gjort noget for trafiksikkerheden, og snart lukker busruten, så børnene i højere grad skal tage cyklen i skole. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Skolebestyrelsen på Bredagerskolen holdt tirsdag aften møde med Christoffer Melson (V) fra Vejle Kommunes tekniske udvalg. Formålet var at finde et sikkert transport-alternativ for de børn, der er ramt af busrute 322's nedlæggelse.

Jelling: Når busrute 322 nedlægges til marts, skal forældre fra Mølvang og omegn finde en anden måde at sende børnene i skole på, og det oplagte valg er at få dem op på cyklen. Men der er ikke god stemning for at lade børnene cykle til Jelling via Mølvangvej, fordi der er meget trafik og mange store køretøjer.

Nedlæggelsen fik skolebestyrelsen på Bredagerskolen til at tage fat i teknisk udvalg i Vejle Kommune for at gøre opmærksom på konsekvenserne, og tirsdag aften mødtes de to parter så for at diskutere sagen.

For skolebestyrelsen er sagen klar: Når man lukker busruten, skal der være et sikkert alternativ, hvis børnene skal cykle.

- Mølvangvej er en ganske betydelig vej til og fra Jelling. Der er blandt andet mange, der kører den vej ud af byen for at komme på arbejde ved Lego, og trafikken bliver næppe mindre. Og der er ingen fartbegrænsninger, så man må køre 80 kilometer i timen forbi de små poder på cyklerne, og det er jo helt absurd, siger formand Troels Seerup.

Annonce

Mølvangvej er lige nu nummer 132 af 134 på prioriteringslisten, men det er fra før, bussen blev sløjfet, så nu skal teknisk forvaltning kigge på at få sat trafiktællinger i gang for at se, hvor farlig vejen er.

Troels Seerup, formand for Bredagerskolens skolebestyrelse

Busrute 322


  • Busrute 322 kører tre gange på skoledage mellem Vejle, Fårupgård, Mølvang og Jelling.
  • Sydtrafiks statistik fra andet kvartal 2018 viser, at ruten benyttes af få passagerer.
  • Fra 1. marts lukkes ruten, hvilket giver Vejle Kommune en besparelse på 300.000 kroner.
  • Elever på skolerne i Jelling, der er kørselsberettigede, får mulighed for at køre med på en lukket rute.
  • Elever, der ikke er kørselsberettigede, skal finde andre løsninger. Det gælder blandt andet elever, der bor i Mølvang.
Busrute 322, der kører mellem Vejle og Jelling, lukkes til marts. Arkivfoto/Illustration: Sydtrafik

Sætter forvaltningen i gang

Fra teknisk udvalg var formand Christoffer Melson (V) med til mødet, og han gik derfra med en plan om at kigge yderligere på mulighederne for at gøre noget ved vejen.

- Jeg synes, vi fik en god snak og startet en god dialog om de problemer, skolebestyrelsen mener, der er med vejens sikkerhed. De er blandt andet uenige i den vurdering, som politiet har lavet af vejens sikkerhed, og den er der mulighed for, at vi kigger på igen. Så nu vil jeg bede forvaltningen om at undersøge de udfordringer, der kan være med vejen i forhold til hastighed og lignende, siger han.

Nedlæggelsen af busrute 322 kan ikke stoppes, og derfor ønsker skolebestyrelsen på Bredagerskolen et alternativ til de børn, der ikke er berettiget til flexbus-kørsel. Arkivfoto

Foreslår cykelsti

Troels Seerup mener også, at det var et godt møde, og han er forventningsfuld over for, at der kommer nogle tiltag, der skal hjælpe på trafiksikkerheden.

- Christoffer Melson var meget lydhør over for det, vi havde at sige. Helt konkret foreslog vi, at der laves en cykelsti, men penge hænger ikke på træerne, så der skal noget finansiering på plads, som vi ikke fik drøftet til bunds. Men vi snakkede om, at det eventuelt kunne være noget med at finde sponsorpenge eller en anden løsning, hvor cykelstien vil være delvist medfinansieret af kræfter herudefra, siger Troels Seerup.

En cykelsti er dog ikke noget, der kan komme på plads lige foreløbig, og derfor håber Troels Seerup også, at der kan laves en hurtigere løsning med vejstriber, fartbump eller lignende.

Intet konkret endnu

Christoffer Melson er heller ikke afvisende over for, at en cykelsti kan komme på tale. Mn på nuværende tidspunkt vil han ikke være så konkret, da det i første omgang handler om at få teknisk forvaltning til at kigge nærmere på vejen.

- Det er altid godt med en cykelsti, men vi har fagfolk til at vurdere, om det er noget, der er behov for, og lige nu er vurderingen, at den ikke skal ligge højt på prioriteringslisten. Men nu får vi en dialog i gang i forhold til, om det skal ændres. Jeg har ikke lovet noget konkret, men jeg har lovet at vende tilbage til skolebestyrelsen, når der er kigget nærmere på vurderingerne af vejen, siger han.

Samtidig tilføjer han, at der kører et forsøg i Øster Starup, hvor børn på udvalgte dage med for eksempel dårligt vejr kan køre med en flexrute. Han vil ikke afvise, at det kunne være en mulighed i Jelling-området, hvor børn i Mølvang lige nu ikke er berettiget til flexbus, fordi afstanden til Bredagerskolen er for kort. Troels Seerup er heller ikke afvisende over for det som en midlertidig løsning.

- Vi vil bare have, det er sikkert for børnene at komme i skole, men vores ultimative mål er en cykelsti, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce