Annonce
Billund

Busserne fyldte det meste af debatten i Magion

Eleverne fra Campus Grindsted gav tilsammen det suverænt største publikum til en valgdebat i denne valgkamp. De lagde blandt øre til debat om busdrift og udviklingen af kommunens landsbysamfund. Foto: Søren Gylling.

Der blev også diskuteret udvikling af Campus-området og bevarelse af landsbyer. Alligevel var det den kollektive trafik, som fyldte mest, da de studerende på Campus Grindsted var samlet til vælgermøde.

Grindsted: Den kollektive trafik i kommunen blev endnu engang det overordnede emne, da kandidater fra de ni opstillede lister mandag formiddag debatterede foran eleverne fra Campus Grindsted.

Socialdemokratiet og Konservative har ved tidligere lejligheder foreslået indførelsen af en sløjfebus, som kan binde alle kommunens bysamfund sammen.

- Vi forestiller os to busser, der har deres udgangspunkt ved Campus Grindsted og kører hver deres vej rundt i kommunen. Så vil det tage en halv time at komme fra Grindsted til Vorbasse, og det vil være den længste tur i kommunen, lød det fra Simon Nicolajsen Jørgensen (S).

Annonce

Det sagde de også...

"Der ser ikke ud til, at kommunen kan komme til at bruge flere penge. Derfor skal vi sørge for at bruge de penge, vi kan bruge, bedst muligt." - Nikolai Friis (LA)."Hvis der ikke fandtes fodbold, ville politik være det vigtigste i verden." - Mogens Jørgensen (DF).

"Vi så gerne, at man lavede en turistuddannelse i forbindelse med Campus. Med alle de turist-arbejdspladser, der er i Billund, vil det være nærliggende med sådan en uddannelse." - Allan Munk Nielsen (K).

"Vi er nødt til at få skiftet lidt ud i Bevillingsnævnet, så de værtshuse, der gerne vil holde åbent til klokken 5, kan få lov til det, i stedet for at de skal være tvunget til at lukke klokken 2, så de ender med at må dreje nøglen om." - Simon Nicolajsen Jørgensen (S).

"Man kan ikke bare love og love. Der skal være finansiering bag." - Steffen Stustad (V) om modkandidaters ønske om en sløjfebus.

"Hvis vi vil have flere busser, skal pengene findes et andet sted. Så kan det være, at fru Hansen skal have et bad mindre, eller at det skal koste noget mere at spille håndbold." - Mads Bay (Borgerlisten).

"I sidder og kaster rundt med penge, som ikke er der. Det er ikke ansvarlig politik." - Ulrich Kristensen (R).

"Der er ingen fremtid i busdrift i Vestjylland." - Kai Bayer (Den Grønne Liste).

"Det er da fedt, at der er blevet lavet SF-politik i byrådet i en periode, hvor SF slet ikke har været repræsenteret." - Susanne Mathiesen (SF) om indførslen af et ungekort, hvor unge kan køre ubegrænset i bus for 400 kroner om året.

Langt de fleste af gymnasieeleverne skal stemme for første gang, når der på tirsdag er kommunalvalg. Ved mandagens debat fik de mulighed for at blive klogere på, hvor de skal sætte krydset. Foto: Søren Gylling.

Nej tak fra R, V og Grønne Liste

Men gider unge mennesker overhovedet sætte sig ind i en bus. Nej, mener flere af kandidaterne, som derfor skyder idéen om en sløjfebus ned.

- Jeg tror ikke på, at kommunale busser er fremtiden. Det er for dyrt, og der er ikke nogle, der gider køre med dem, sagde Ulrich Kristensen (R), der fik opbakning fra kommunens største parti.

- Venstre kommer ikke til at lægge stemmer til en sløjfebus. Vi mener, det er for dyrt, og der er ingen mening med, at der skal køre tomme busser rundt i cirkler, replicerede Steffen Stustad (V).

Heller ikke hos Den Grønne Liste var der meget opbakning at hente til en sløjfebus.

- Man kunne måske godt forestille sig, at Den Grønne Liste går ind for kollektiv trafik. Men det gør vi ikke. Alle undersøgelser viser, at ingen bruger busserne, og at de heller ikke kommer til det. Der er ingen fremtid for busdrift i Vestjylland, sagde Kai Bayer, som er spidskandidat for Den Grønne Liste.

Billund Kommune skal have en sløjfebus, som binder alle kommunens bysamfund sammen. Det mener i hvert fald Simon Nicolajsen Jørgensen (S) og Allan Munk Nielsen (K). Ikke alle i panelet var dog helt med på den idé. Foto: Søren Gylling.

SF og DF vil have flere busser

Lidt opbakning er der dog til de to partier, som ønsker en sløjfebus. Også SF er med på, at den kollektive trafik skal styrkes, og spidskandidat Susanne Mathiesen er glad for, at byrådet har besluttet, at unge for bare 400 kroner om året kan køre ubegrænset i bus inden for kommunens grænser. Men hun vil gerne have flere busser.

- Man kan diskutere, hvor relevant det er at kunne køre ubegrænset i bus for 400 kroner om året, når der næsten ikke er nogle busser, sagde Susanne Mathiesen.

Også Dansk Folkeparti bakker op om flere busser - og ja, den slags koster penge.

- Jeg er træt af altid at skulle høre om penge. Skal vi så også lukke ældrecentrene, for de giver i hvert fald ikke overskud? Sådan kan man jo ikke tænke, lød det fra Mogens Jørgensen (DF).

Langt hovedparten af eleverne på Campus Grindsted er afhængige af en bus for at komme til og fra skole. Derfor var den kollektive trafik noget, som fyldte meget, da kandidaterne til kommunalvalget var samlet til debat. Foto: Søren Gylling.

Hvor ligger Stenderup-Krogager?

Selvom busserne fyldte det meste, blev også landdistriktspolitik drøftet. Hvor meget energi skal kommunen eksempelvis ligge i bevarelsen af landsbysamfundene?

- Der ligger ikke en Dupont i Sdr. Omme eller Lego i Stenderup-Krogager. Derfor er vi nødt til at erkende, at vi skal passe godt på vores to centerbyer, lød det fra Kai Bayer (Grønne Liste), mens der fra Mogens Jørgensen (DF) var en kontant retorik i retning af Venstre:

- Det er god humor, når en Venstre-politiker siger, at man vil styrke skolerne i landsbyerne. Ved du, hvor Stenderup-Krogager ligger?

Mandag var der stort valgmøde med gymnasieelever i Grindsted. Foto: Søren Gylling
Mandag var der stort valgmøde med gymnasieelever i Grindsted. Foto: Søren Gylling
Mandag var der stort valgmøde med gymnasieelever i Grindsted. Foto: Søren Gylling
Mandag var der stort valgmøde med gymnasieelever i Grindsted. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hjernehold holder sammen

Annonce