Annonce
Billund

Butikker holder lukket: De ved ikke, hvad de må og ikke må

Skouniverset i Grindsted ved Jesper Jensen holder lige nu helt lukket. Om Jesper Jensen på et tidspunkt åbner for noget salg, kommer både an på kompensationsregler og på, hvor lang tid nedlukningen kommer til at vare.- Jeg tror desværre ikke, at vi kommer til at åbne op igen den 18. januar, siger Jesper Jensen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Flere butiksejere vælger at holde helt lukket. De er i tvivl om, hvorvidt skæve salgsaktiviteter og bagdørssalg rammer den kompensation, de er berettiget til fra staten under nedlukningen. Samtidig ligger store varelagere, der falder i værdi, hen.

Billund Kommune: Vi holder lukket. Det er det korte svar fra det udsnit af butiksejere, som JydskeVestkysten har talt med.

Èn af dem, der har valgt at holde helt lukket, er Jesper Jensen, der ejer Skouniverset i Grindsted og 11 andre butikker rundt i landet.

- Det har jeg valgt at gøre i første omgang, fordi det er svært at gennemskue, hvordan kompensationsordningerne fungerer. Bliver vi frataget noget, hvis vi har omsætning eller ej? Det er svært at finde ud af, siger Jesper Jensen.

Annonce

Derfor har han valgt at holde helt lukket, selvom der er kommet kundehenvendelser.

- Jeg ville bare være ked af at udføre transaktioner, hvis det så betyder, at jeg ikke kan få kompensation og få dækket mine omkostninger, konstaterer Jesper Jensen, der ikke kan søge lønkompensation til sig selv, fordi han ejer butikkerne.


Lige nu handler det for mig om at få tingene til at gå op med min bedre halvdel med børn hjemme på fire og seks. Vi skiftes til at passe henholdsvis børn og arbejde.

Jesper Jensen, indehaver af Skouniverset


- Så lige nu går jeg og rydder lidt op og passer mine børn, og så gør jeg mig nogle forskellige tanker, fordi jeg skal flytte og åbne nogle nye butikker i foråret, siger Jesper Jensen, der flytter sin butik til de tidligere Sportmaster-lokaler i Grindsted, mens han åbner en ny i slutningen af marts på butikstorvet i Billund.

Dertil er han udfordret på sine sæsonvarer, men han regner ikke med at åbne med udsalg.

- Vi skal jo stadig passe på hinanden og passe på ikke at få folk til at stimle sammen, påpeger han.

Varer bliver mindre værd

Også hos Jette Kring, der ejer tøjbutikken Prikken i Vorbasse, er der meget stille og roligt.

- Jeg er kun i butikken for at gøre status. Ellers har vi helt lukket, siger hun, der forleden ringede til Erhvervsstyrelsen for at søge råd og vejledning om, hvorvidt hun måtte foretage sig noget.

- Jeg fik det råd, at jeg skulle lade værre, så det gør jeg, siger Jette Kring, der ligesom Jesper Jensen har fået enkelte kundehenvendelser.

Hun håber, at nedlukningen slutter den 18. januar, for går der en uge eller 14 dage mere, bliver det svært for hende at få solgt vintervarerne, der lige nu er i butikken.

- Problemet er, at vores varer bliver mindre værd, jo længere tid, der går, siger Jette Kring, der plejer at kunne mærke salg ved forandringer i vejret - for eksempel snevejr.

Annonce

Holder frikvarter samtidig

Også hos Karin Birkekær, der har brugskunst-butikken Birkekær ved Hejnsvig, er der meget stille.

Butikken er lukket, men webshoppen er i gang, og Karin kører selv ud med de varer, der bliver bestilt.

- Noget, skal jeg gøre, siger hun, der priser sig lykkelig for sin webshop, selvom salget ikke får hende til at klappe i hænderne.

- Jeg har også ferielejligheder, og på dette tidspunkt af året plejer jeg at have håndværkere, der arbejder i området, boende, men de er udeblevet i år. Måske fordi hotellerne kan give nogle gode priser. Jeg ved det ikke, siger Karin Birkekær, der også er mormor og derfor lige nu passer sine børnebørn på seks og ni.

- Min datter har dyrlægeklinik i Videbæk, så hun kan ikke blive hjemme, siger Karin Birkekær, der har overgivet sig til at nyde det nære omkring sig.

- Det handler om at være sammen med dem, man er tæt på. Jeg har én på loftet i 9. klasse, der sidder og laver opgaver, og min mand, der plejer at arbejde i Aarhus, arbejder fra en af lejlighederne, og så prøver vi alle at holde frikvarter på samme tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce