Annonce
Vejle

Butikker rundt om i landet vil åbne i corona-trods: Vejles citychef opfordrer til sammenhold - hvad mener du?

Vejles gågade er for længst udstyret med klistermærker for at ensrette gangen, så folk ikke zigzagger mellem hinanden i en coronatid. Citychef Andreas Kiis Antonsen kigger her på resultatet. Arkivfoto: Mette Mørk
Citychef Andreas Kiis Antonsen tror ikke, at en eller flere butikker i Vejle holder åbent i dag i trods.
Annonce

Vejle: Frustrationerne over de danske corona-restriktioner har nu vokset sig så store, at flere erhvervsdrivende i dag, mandag, angiveligt vil trodse nedlukningen og genåbne deres forretninger.

Direktør Torkil Poulsen tog forleden initiativ til Facebook-gruppen "National genåbning 15. februar" og fik på kort tid mange tusind medlemmer. Gruppen består både af selvstændige erhvervsdrivende, som ønsker at genåbne, og af folk, der støtter initiativet.

Men er der nogle forretninger i Vejle, der åbner i trods? Det har Vejle Amts Folkeblad ikke i skrivende stund kunnet klarlægge. Men citychef Andreas Kiis Antonsen, City Vejle, tror det faktisk ikke.

- Det er ikke alle butikker, som er medlemmer af handelsstandsforeningen, og jeg skal ikke kunne udelukke, at en blandt ikke-medlemmerne kunne finde på det, siger han.

- Men jeg er i tæt dialog med rigtig mange, og den overordnede tilbagemelding er, at de ikke kunne kunne finde på at holde åbent.

Annonce

At stå sammen

Den holding deler man i City Vejle.

- Handelsstandsforeningen støtter ikke op om, at erhvervsdrivende trodser nedlukningen. Vi bliver som by, land og samfund nødt til at står sammen og støtte op om de retningslinjer og regler, der er på området, for at komme godt om på den anden side, mener Andreas Kiis Antonsen.

Hvad gør I, hvis det kommer jer for øre, at et eller flere af jeres medlemmer holder åbent alligevel?

- Vi kan ikke gøre så meget. Vi er en handelsstandsforening og ikke en myndighed. Vi kan opfordre til, at man ikke trodser nedlukningen. For det er en dårlig idé. Meget andet kan vi vist ikke gøre, siger City Vejles chef.


Vi er en handelsstandsforening og ikke en myndighed. Vi kan opfordre til, at man ikke trodser nedlukningen. For det er en dårlig idé. Meget andet kan vi vist ikke gøre.

Andreas Kiis Antonsen, citychef


Annonce

"Skræmmekampagne"

Fredag aften blev førnævnte gruppe lukket af Facebook, oplyser initiativtager Torkild Poulsen til DR. Avisen kan mandag formiddag heller ikke finde den.

Torkil Poulsen ejer virksomheden Dantracker, der sælger gps'er. Han forklarer, at budskabet med gruppen er, at der i øjeblikket kører en skræmmekampagne fra regeringen om coronavirus.

- Der er ingen grund til at blive ved at holde liv i frygten blandt danskerne. Jeg vil bringe verden tilbage til normalen, og det betyder at få virksomhederne i gang og få smidt mundbindet, siger han til DR.

Han er helt overbevist om, at det ikke vil være ulovligt at genåbne sin forretning trods nedlukningen og opfordrer forretningsfolkene til at undlade at betale eventuelle bøder.

- Med det juridiske grundlag, der er, tænker jeg, at der ikke er baggrund for en lockdown (nedlukning, red.). Det har hun (statsminister Mette Frederiksen, red.) ikke belæg for at kunne pådutte danskerne, fortsætter Torkil Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce