Annonce
Vejle

Butikkerne er åbne igen: Mere liv i gågaden, end der har været længe

Glæde og klargøring hos Noa Noa. Foto: Mette Mørk
Mandag er dagen, hvor butikkerne landet over atter må åbne. Det gav mere liv i Vejles gågade allerede i formiddag.

Vejle: Det er glædens dag for masser af butiksejere rundt om i landet. Butikkerne må igen åbne mandag 1. marts, og mødet med kunderne har været længe ventet.

Samtidig er der flere folk i gågaden, end der har været i et stykke tid, når butikkerne igen har kunne åbne.

Tøjhandler Poul Iversen var en af de første til at åbne på gågaden i Vejle klokken 9.30, og dagen i dag er en dag, han har set frem til i lang tid.


Vi er en butik, som nyder at snakke med folk, så det at åbne igen betyder jo alt for os.

Poul Iversen


- Det er utroligt dejligt at åbne igen. Vi er selvfølgelig været meget spændte på at åbne igen. Vi kan også mærke, at kunderne har været forventningsfulde med det, og der har været et godt kundeflow i butikken allerede, siger Poul Iversen og fortsætter:

Poul Iversen Menswear var en af de første forretninger på Vejles strøg til at slå dørene op, og de ansatte kørte varer på gaden klokken 9.30. Foto: Mette Mørk

- Vi er en butik, som nyder at snakke med folk, så det at åbne igen betyder jo alt for os.

Annonce

Hårdt for økonomien

Poul Iversen har også godt kunne mærke, at forretningen har været spændt hårdt for økonomisk med de to nedlukninger, som detailhandlen har været igennem.

Selvom billedet her er en smule affolket, så er der igen kommet liv i gågaden igen efter længere tids nedlukning. Foto: Mette Mørk

- Omsætningen, som vi har mistet ved nedlukningerne, svarer nok til tre-fire års overskud, så vi har i den grad kunne mærke, at vi ikke har haft folk inde ved os. Så det er godt, at kunderne er tilbage.

Der må være 44 i butikken ad gangen, og man har taget de samme tiltag i brug, som har tidligere med håndsprit og mærker på gulvet for at undgå, at man kommer for tæt på hinanden.

Keramiker Sara Scheel åbnede også sin butik på Vesterbrogade igen. Hun kører videre med at have åbent mandag og fredag i butikken. Foto: Mette Mørk
Annonce

Har tilpasset sig situationen

Keramiker Sara Scheel i Vesterbrogade slog også dørene op igen i morges.

- Det betyder meget at åbne igen, fordi jeg igen kan vise mine ting frem for kunderne i virkeligheden. Der er mange, der gerne vil have tingene i hånden, før de køber dem, siger Sara Scheel og fortsætter:

- Jeg har dog tilpasset mig situationen. Jeg har solgt over min webshop og Instagram, og der er blevet mere tid til at lave de ting, som jeg helt brænder for. Samtidig har jeg lavet online-workshops, hvor jeg har lavet små instruktionsvideoer, som man har kunnet købe. Men det bliver dejligt igen at kunne møde kunderne.

City Vejle skriver på Facebook, at det ikke er alle butikker, at der åbner mandag, så man opfordres til at tjekke butikkernes egne Facebook-side eller hjemmeside for at se, om de er åbnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce