Annonce
Jelling

Butikkerne med positiv melding: Borgere husker stadig at spritte

Håndsprit i forbindelse med en handletur er blevet en fast del af hverdagen i Jelling. PR-foto
Selvom mange mennesker snart har vænnet sig til en hverdag uden restriktioner, så er håndspritten stadig et fast del af turen i supermarkedet for de handlende i Jelling.

Jelling: Hånden frem, en lille klat sprit og så er man klar til indkøbsturen. Det er for mange handlende blevet en rutine, når de går en tur i supermarkedet.

I Jelling kan alle supermarkeder melde om en stadig god håndsprits-kultur på trods af, at alle corona-restriktioner er ophævet, og mange borgere har fået pandemien lidt på afstanden.

I Rema 1000 i Jelling er oplevelsen, at håndspritten er en god vane, som er kommet for at blive.

Annonce

- Vi ser stadigvæk, at stort set alle vores kunder spritter hænder af, inden de går ind i butikken. Folk er også gode til at gøre os opmærksomme på, hvis beholderen er ved at løbe tør, og de husker også at spritte vogne og kurve af, inden de tager dem, siger købmand i Rema 1000, Kristina Hvelplund.

Alligevel kan Kristina Hvelplund se, at mængden af sprit er blevet lidt mindre end før.

- Da pandemien var på sit højeste, tog folk ofte flere mængder sprit ad gangen. Det gør de ikke mere. Nu er det kun et enkelt sprøjt, og det betyder også, at vi ikke bruger lige så meget sprit nu, som vi gjorde tidligere, siger hun.

Ifølge Kristina Hvelplund bruger butikken i gennemsnit tre til fire liter sprit om ugen.

Handsker er populære

Det er ikke kun i Rema 1000, at man har bemærket kundernes gode vaner. I Netto i Jelling har man også lagt mærke til, at folk er meget opmærksomme på at spritte af.

- Vi har flere kunder, som kommer og spørger efter håndspritten, hvis de ikke lige kan finde den, og jeg synes, at næsten alle kunder husker at spritte af, så det er fedt at se, siger Liza Lindbjerg, som lige nu er daglig leder i butikken.

Ifølge hende skifter man i Netto dispenserne hver anden dag, og det mener hun hænger meget godt sammen med butikkens mængde af kunder.

I Super Brugsen er oplevelsen den samme som den, de har i Rema 1000 og Netto. I Super Brugsen er oplevelsen dog også, at mange kunder vælger at bruge plastikhandsker, når de bevæger sig rundt i butikken. Det kolde vejr betyder ifølge dem også, at mange kunder allerede har handsker på, når de kommer i butikken.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Jelling

Sandvad i chok: Potentielt kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce