Annonce
Egtved

Byen blev samlet i BID-samarbejde og bød alle indenfor

Åben By-arrangementet i august var en stor succes, som BID-samarbejdet gentager næste år. Arkivfoto: Mette Mørk

Et nyt samarbejde på tværs af erhvervsliv, foreninger og andre aktører blev født i 2017 og afviklede i august sit første store succesfulde arrangement. Flere fælles projekter er på vej i 2018.

Egtved: Egtved har længe nydt godt af et stort lokalt engagement fra forskellige kræfter i byen, men i 2017 blev disse kræfter samlet i det såkaldte BID-samarbejde. Et projekt søsat på initiativ fra Vejle Kommune, som skulle forene foreninger, udlejere, erhvervsliv og butikker for sammen at fremme byens interesser.

Det første møde fandt sted i maj, og interessen var stor med hele 70 deltagere. Den indledende debat blev hurtigt transformeret til handling, da BID-samarbejdet holdt et stort fællesarrangement 27. august i håbet om at åbne mulige tilflytteres øjne for Egtveds mange muligheder og tilbud.

Butikker og institutioner holdt åbent, ejendomsmæglerne præsenterede byggegrunde, erhvervslivet var synligt i gadebilledet, mens foreningerne bød indenfor i Roberthus. Gaderne summede af aktivitet, og arrangørerne betegnede efterfølgende dagen som en succes.

Året der gik

2017 har budt på mange spændende historier fra den tidligere Egtved Kommune.Nogle fik smilet frem hos os, rørte eller overraskede os, andre vakte stor debat, bekymring eller løftede øjenbryn.

Henover jul og nytår ser vi tilbage på nogle af de historier, som prægede året mest, mens vi venter på et nyt år med mange gode fortællinger fra Egtved og omegn.

Åben By vender tilbage

Derfor fortsætter BID-samarbejdet i 2018, hvor der er flere fælles projekter på vej, fortæller Karen Schmidt, der er indehaver af Egtved Lyd & Billede på Aftensang og aktiv i BID-samarbejdet.

- Vi vil arbejde på at gøre samarbejdet mellem håndværkerne, foreningerne og handelsforeningen endnu stærkere, og vi har allerede planlagt flere arrangementer sammen i 2018. Vi vil gå sammen om at brande Egtvedpigens Dag 5. maj endnu bedre, vi holder julearrangement første søndag i advent, og så gentager vi Åben By søndag 26. august, fordi vi synes, det gik så godt i år, siger hun.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce