Annonce
Byens Bedste

Byens Bedste sprudlede af fest og farver: Borgmesteren tog en svingom med tv-kendis

Borgmester Johannes Lundsfryd hoppede og dansede sammen med Jacob Riising. Foto: Mads Dalegaard
Handels- og kulturlivet i Middelfart Kommune blev i den grad hyldet på Park Hotel lørdag aften, da 12 fornemme statuetter blev uddelt. Undervejs blev folk forkælet med spas og musik, hvor den kendte vært Jacob Riising var i hopla.

Middelfart: Lige på den anden side af 300 mennesker havde parkeret sig i sæderne i salen på Park Hotel, der lørdag aften dannede ramme for awardshowet Byens Bedste 2021 - det tredje af sin slags i Middelfart.

Flere tusinde stemmer var tikket ind til de 36 nominerede i ni kategorier, der alle så spændte til i salen, mens den kendte tv-vært Jacob Riising i rollen som konferencier styrede slagets gang fra scenen.

Sidste år blev prisuddelingen afholdt på utraditionel vis som følge af corona, hvor folk kunne følge med online, mens reportere fra avisen drønede rundt i kommunen med statuetter til de forskellige vindere. I år gjorde Park Hotel et storstilet comeback efter debuten i 2019.

Annonce

Spasmager

Intet show uden underholdning. Knap var showet gået i gang, før Jacob Riising havde publikum i sin hule hånd. Han spænede op ad gulvet, mens han blev tiljublet efter selv at have gejlet publikum op.

Herefter refererede han til en situation fra showet i 2019, hvor Kathja Kingo fra Re:Love - tidligere Minikartellet - "i glædesrus" snublede på vejen op til scenen. Den situation morede folk sig højlydt over, og så var showet ligesom skudt i gang. Det var i øvrigt langt fra sidste gang, vi skulle høre om Kathja under aftenens show.

Folk var virkelig kommet ud for at hygge sig. Den såkaldte "party-alarm" lød, og et lysshow-bonanza gik i gang til toner, der fik tankerne henledt til brasilianske sandstrande. Det var noget, der fik ung som gammel op af stolen.

Folk kom helt ned på jorden igen, da det lokale band Kinship gik på scenen og hurtigt fik folk med på deres fortolkninger af de kendte numre "Don't dream it's over" og "Jolene", som gik rent ind hos publikum.

Annonce

Y-stol og borgmester på slap line

Efter en pause, hvor folk havde mulighed for at tanke op i baren, fortsatte showet med anden etape.

Endnu en "party-alarm" gik i gang, og denne gang var det med borgmester Johannes Lundsfryd på scenen. Arm i arm med Jacob Riising dansede han rundt til stor begejstring for resten af publikum, der også skød op af stolen.

Apropos stol. Der var intet mindre end den ikoniske Y-stol fra Carl Hansen & Søn på højkant til en heldig publikummer.

Konkurrencen foregik ved, at Kathja Kingo - ja, hende - kom op på scenen og trak en tilfældig bamse, der matchede en af ti bamser, der blev kastet ud til publikum i løbet af aftenen.

Flodhestebamsen blev trukket, og den heldige vinder kunne tage Y-stolen under armen.

Annonce

Tak og taxa

- Jeg er selv kæmpe fan. Hun har igennem årtier leveret hits efter hits, lød det fra Jacob Riising, inden han kunne præsentere hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen som punktummet for showet.

Og ind ad døren kom hun. Med retning mod scenen brød hun ud i "Kærligheden kalder", og her fik hun de fleste til at rokke med.

- Jeg tør vædde med, I ikke går ud og tager en bus, når I skal videre, lød det fra rock-mama, og så var det ikke svært at regne ud, at hittet "Taxa" holdt og ventede lige rundt om hjørnet.

Men løbet var ikke kørt endnu. Folk kom helt op i gear, da sangerinden bød på "Den jeg elsker". Thomas Helmig var blevet hjemme.

"Hvis du forstod" rundede aftenen af i sikker stil - og det var til at forstå på publikums efterfølgende reaktioner, at det havde været en festlig aften.

En rørt Jan Munch modtog prisen i kategorien "Håndværker". Foto: Mads Dalegaard
Publikum engagerede sig i at deltage aktivt i showet. Foto: Mads Dalegaard


Annonce
Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, mens konen samlede ind til en operation: Hukommelsen forsvandt, og han måtte genlære at gå og spille guitar: Fredag bragede han tilbage på Jelling Musikfestival efter 32 års fravær

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

VEJLE

På søndag kommer det til at vrimle med cykler i Vejle: Men bare rolig - det er ikke Tour de France-feltet, der har tyvstartet tredje etape

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Vejle

Dokumenter blev holdt hemmelige: Nu kan du købe papirerne, der fortæller om tidligere dronnings utroskab og den frygtelige straf

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Vejle For abonnenter

Giver det mening? Vejles vigtige trafikrute får fire spor, men kun på en del af ruten - her er forklaringen

Vejle Boldklub

VB forlænger aftalen med ung forsvarsspiller, der tidligere i år fik sin førsteholdsdebut

Annonce