Annonce
Børkop

Borgere vil bremse nybyggeri i lille by: 'Vores unikke historie skades for evigt'

Det er her i det grønne område, hvor lokalplanen giver mulighed for byggeri af lejligheder. Foto: Jørgen Flindt
En arbejdsgruppe er i fuld gang med at råbe borgerne i Brejning op. Men også politikerne. Gruppen mener, at der er tungtvejende grunde til at den 14 år gamle lokalplan ændres, så der ikke kan bygges i det historiske område.

Brejning: Der skal ikke bygges nye boliger i det historiske område af Brejning.

Det mener en stor arbejdsgruppe lokale borgere og foreninger i Brejning. Og ifølge arbejdsgruppen skal der nu lægges et stort pres på politikerne, så de forstår, at i Brejning er udsigten til nybyggeriet ikke en politisk vindersag.


Annonce

Der er vel ikke nogen i Brejning, som ønsker dette byggeri i de historiske omgivelser.

Thorkil Sevelsted, Brejning


- Der er vel ikke nogen i Brejning, som ønsker dette byggeri i de historiske omgivelser. Der er så mange andre steder, man kan bygge, og hvis man bygger i det historiske område, skader man Brejnings unikke historie for evigt, og man kan aldrig vende tilbage. Det skal politikerne forstå vigtigheden i, siger Thorkil Sevelsted, der er med i "Arbejdsgruppen til bevarelse af Det Røde Bygningsafsnit", der kæmper for at bibeholde det kellerske område, som det er.

Deler flyers ud

Arbejdsgruppen er i fuld gang med at dele flyers ud til hele byen. Desuden holdes møder og generelt arbejdes der på at sprede budskabet. Og det er der et formål med.

- Hvis vi skal lægge mest mulig pres på politikerne, skal de vide, at så mange som muligt står bag. Brejning er ikke en helt lille by. Her bor 3000 borgere. Det er valgår, og politikerne skal i hvert fald vide, at her i Brejning er der et stort og bredt ønske om, at politikerne viser vilje til at ændre på byggeplanerne, siger Thorkil Sevelsted.

Men lokalplanen er jo godkendt for 14 år siden. Og sådan en er jo meget svær at ændre, for en byggeinvestor skal jo vide sig sikker i, at kommunen overholder det, den lover. Så hvad skal politikerne gøre?

- En lokalplan ligger fast, indtil den ændres. Vi er godt klar over, at lokalplaner sjældent sådan bare lige ændres, og det skal man heller ikke gøre, med mindre der er tungtvejende grunde, der virkeligt berettiger det, og det mener vi lige præcist er gældende her. Tiderne har ændret sig, så siden lokalplanen blev godkendt i 2008, har vi fået et andet syn på måden at se historien på, og vi mener, at politikerne derfor helt berettiget kan og bør ændre lokalplanen, siger Thorkil Sevelsted.

Indtænker historien

  • Det er Thybo Ejendomsudvikling, der har fået opgaven med at bygge boliger i et område mellem Chr. Kellersvej og J.L Warmingvej i Brejning.
  • Der bliver tale om cirka 60 lejligheder.
  • Ifølge Thybo Ejendomsudvikling vil man arkitektonisk have respekt for områdets historie, hvilket blandt andet betyder, at der skal bygges blandt andet i røde mursten, ganske som nabobygningerne.
  • Der var ellers i lokalplanen fra 2007 lagt op til hvide boligblokke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce