Annonce
Trekantområdet

Byens butiksliv er så småt ved at vågne igen

Der er atter torvedag på Akseltorv om tirsdagen og fredagen, hvor man kan handle fra salgsvognene. Foto: Louise Lauritsen
11 butikker i midtbyen er åbnet igen efter en kortere frivillig nedlukning på grund af smittefare med coronavirus. Også to store butikker nær storcenteret har slået dørene op igen.

Kolding: En del mennesker havde fundet vej til midtbyens gågader tirsdag efter påske, hvor solen stod højt på himlen, og man blandt andet kunne handle på Akseltorv, hvor der var torvedag med deltagelse af tre salgsvogne. Her stod kunderne pænt i kø.

Og selvom meget stadig er lukket i centrum, så begynder en del butikker trods alt at åbne op igen. Det gælder blandet andet en del tøjforretninger, som har haft frivilligt lukket de seneste par uger på grund af coronavirus.

Tøjbutikken Luupe i Rendebanen genåbnede allerede lørdag 11. april med en opfordring til kunderne om at bruge håndsprit ved indgangen og at vente udenfor, hvis der allerede er tre kunder i butikken.

- Vi holder afstand og passer på hinanden - er du forkølet så kom igen en anden dag, skriver Luupe blandt andet på skiltet foran indgangen, ligesom reglerne er slået op på forretningens facebookside.

De øvrige genåbnede tøjbutikker er tirsdag Kul & Koks, Triple M, Tøjeksperten, Companys, Janne K, Frk. Himmelblå og Mr. Hübner, mens Wagner åbner onsdag. Derudover holder Skoringen og Neye også åbent igen. Og det giver grund til optimisme hos citychef Mette Schumacher.

- Det er dejligt at se, de åbner, og at der begynder at komme noget liv. Jeg kan også se, at nogle af dem, der har haft korte åbningstider, begynder at have længere åbent igen, så det begynder at ligne noget igen og være så normalt, som det nu kan i øjeblikket, siger Mette Schumacher.

Hun regner med, at også Nielsens og Gundtoft snart kan tælles blandt de genåbnede butikker i midtbyen.

De er åbnet igen

Kul & Koks
Luupe
Triple M
Tøjeksperten
Skoringen
Companys
Janne K
Frk. Himmelblå
Neye
Mr. Hübner
Wagner
Fætter BR
Kirppu

Store butikker genåbner

Det er ikke kun i centrum, flere butikker igen byder kunderne indenfor. Også Fætter BR og loppesupermarkedet Kirppu, der begge ligger i nærheden af Kolding Storcenter, slog dørene op igen tirsdag efter påske.

Loppesupermarkedet Kirppu har haft lukket i næsten en måned, men er nu klar til at byde kunderne velkommen tilbage på Albuen.

- Ved indgangen er der opsat håndsprit, der skal benyttes, inden man træder ind i butikken. Der er monteret plexi-glas ved kasseområdet for at beskytte både medarbejdere og kunder. Herudover har vi indført ensretning i hele butikken og har lukket vores lounge, hvor man normalt kan sidde og nyde en kop kaffe, fortæller butikschef Isabella Lyhne Honnens i en pressemeddelelse.

Companys i Østergade er en af de tøjbutikker, som igen har slået dørene op. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce