Annonce
Give

Byens fortid på film og fremtiden til kaffemøde

I Gadbjerg har man tradition for at løse store opgaver i fællesskab, hvilket i 1983 var medvirkende til, at den blev kåret som "Året by". Det er også medvirkende til, at man stadig har en købmandsbutik. Arkivfoto
Tirsdag eftermiddag er der to arrangementer i Gadbjerg. Et om fortiden og et om fremtiden. De to mødes naturligvis ikke, men falder i naturlig forlængelse af hinanden.

Gadbjerg: Tirsdag 28. januar er der god mulighed for at både at lære lidt om Gadbjerg i en ældre udgave og senere måske for indflydelse på Gadbjerg i en ikke fjern fremtid.

Første chance kommer, når Thorkil Hansen kommer på besøg i Gadbjerg Seniorklub, der mødes i hallens cafeteria klokken 13.30. Han har en film med, som han vil vise.

Eller rettere to, eller en film med to højdepunkter. Det første højdepunkt er optagelser fra 1983, hvor Gadbjerg blev kåret til årets by af Morgenavisen Jyllandsposten. Avisen har hvert år siden 1965 ladet sine læsere nominere Danmarks bedste byer for så at lade et dommerpanel kåre den by, der skulle have titlen.

Gadbjerg blev blandt andet kåret, fordi "det er en by, hvor borgerne løser store opgaver i fællesskab". Byen blev i øvrigt også kåret som årets by i Vejle Kommune i 2010.

Den anden del af filmforevisningen er fra den gang Gadbjerg Hallen blev bygget og indviet.

Når arrangementet i seniorklubben er forbi, kan man bevæge sig lidt længere ned ad Langgade til det tidligere Hotel Margrethe. Her inviterer Vejle borgmester Jens Ejner Christensen og forvaltningen på en kop kaffe og en snak fra klokken 16 og et par timer frem.

Her kan man i Margrethe Salen få en uformel dialog med borgmesteren om løst og fast i kommunen i almindelighed og om Gadbjerg og omegn i særdeleshed.

På mødet er ordet frit og uden fast dagsorden. Men Gadbjerg Borgerforening og Gadbjerg Lokalråd foreslår forlods, at der bliver taget fat på i hvert fald tre temaer: Genåbning af trinbræt i Gadbjerg. Udstykning af byggegrunde og endelig udvikling af områder til erhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig kvinde stoppet for spritkørsel

Annonce