Annonce
Give

Byens pølsemand bliver dobbelt så stor

Brian Jensen, indehaver af pølsevognen Hos Jensen, har udvidet sin forretning med en ny pølsevogn, der er dobbelt så stor som den gamle. Den er stadig placeret på Hjortsvangen i Give. Foto: Jim Hoff
Pølsemanden Brian Jensen er hen over sommeren gået hen og blevet dobbelt så stor. Nu er det dog heldigvis hans forretning, pølsevognen, der er tale om, og ikke Jensen himself, der er ramt af denne massive vækst.

GIVE: I april 2018 fik bydelen Hjortsvangen i Give en ny beboer. En ganske speciel én af slagsen, for der var nemlig tale om en transportabel pølsevogn med slagtesvend Brian Jensen ombord.

Hvis svanen er Danmarks nationalfugl, stegt flæsk med persillesovs er den danske nationalret, ja så kan man vist roligt tilføje, at pølsevognen er Danmarks foretrukne 'køretøj'.

Derfor vakte det da også både en vis opsigt og behørig stille jubel, da Brian Jensen tilbage i foråret 2018 plantede dette nationalhistoriske koryfæ af en hotdog-restaurant på p-pladsen foran Give Tøjcenter.

Annonce

Med den godt tænkte placering i et industrikvarter med mange sultne industriarbejdere og med en snu beliggenhed lige ud til den stærkt trafikerede Diagonalvejen, havde Jensen set rigtigt, da han effektuerede den forretningsplan, han havde gået og grublet over et par måneder, inden han sprang endeligt ud som byens nyeste pølsemand.

- Pølsevognens her skal stå fast her på Hjortsvangen og holde åbent på hverdage og om lørdagen. Derudover kan den lejes til diverse private og offentlige arrangementer, fortalte Brian Jensen på åbningsdagen til pressens (sultne) udsendte.

Rart med mere plads, men hårdt for kondien

Senere flyttede pølsevognen 50 meter nordpå, idet Brian Jensen lejede sig ind på Hjortsvangen 86, det tidligere JP Bilpleje, hvor han sammen med sin hustru åbnede antik/retrobutikken 'Hjerterum'.

Pølsevognen blev dermed placeret lige udenfor butikken, og det er også herfra, at den seneste forretningsudvidelse er sket.

Brian Jensen i sit es i gang med at vende frankfurtere til de altid sultne kunder. Nu har han dobbelt så meget plads at boltre sig på i sin nye pølsevogn. Foto: Jim Hoff

Pladsen i den gamle pølsevogn var blevet for trang, og Brian Jensen havde gennem et stykke tid været på udkig efter muligheder for en forretningsudvidelse. Det blev så en ny og større model, der blev løsningen på den udfordring.

- Den 21. juli kunne jeg tage mod mine kunder i en dobbelt så stor pølsevogn. Jeg købte den i Hedehusene tæt ved København. Jeg er naturligvis vildt glad for den nye vogn og al den ekstra plads jeg har fået, men det er også hårdt for konditionen, da jeg nu skal og kan rende dobbelt så meget frem og tilbage end i den gamle pølsevogn, lyder det fra Jensen med klassisk pølsemandshumor.

Annonce

Oplagt at udvide sortimentet

At Brian Jensen nu får fordoblet sin forretningskapacitet betyder ud over mere albuerum til den mund- og fodrappe pølsemand også, at han på sigt kan udvide pølsevognens sortiment.

- Mon ikke det ender med, at jeg også kan tilbyde eksempelvis flæskestegssandwich. Jeg har fået mange opfordringer fra ikke mindst håndværkere på at få sat denne sandwich på menuen. Og nu har jeg jo også fået en ovn, så det giver også flere muligheder, med hensyn til at udvide sortimentet, fortæller Brian Jensen.


Jeg er naturligvis vildt glad for den nye vogn og al den ekstra plads jeg har fået, men det er også hårdt for konditionen,da jeg nu skal og kan rende dobbelt så meget frem og tilbage end i den gamle pølsevogn

Brian Jensen, pølsemand


Han har beholdt den gamle og noget mindre pølsevogn, og både den nye og den gamle vogn kan lejes til arrangementer. Hvilken vogn, der kommer ud afhænger simpelthen af arrangementets størrelse og omfang.

Man kan kalde det god timing, at Hos Jensen her i 2020 udvider gesjæften, for det er netop i år 100 år siden, at Københavns Borgerrepræsentation den 4. marts 1920 som første offentlige instans gav tilladelse til at sælge varme pølser på gaden.

Og vi har brug for mænd som Brian Jensen, der stædigt holder en fin dansk tradition i hævd. Tørre tal viser nemlig, at selv om der i dag stør pølsevogne i de fleste større danske byer, så er antallet af pølsevogne faldet drastisk siden 70'erne.

Her var der omkring 700 pølsevogne i Danmark. I dag er antallet nede på lidt over 100 - og så er det da lidt cool, at Brian Jensen har to af slagsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Annonce