Annonce
Kultur

Byens savner et udstillingssted: Købmandsautomat samler Vejles kunstnere

Pia Brix-Thomsen er blandt de 20 Vejle-baserede kunstnere, der viser eksempler på deres arbejder i en købmandsautomat på banegårdspladsen i Vejle. Privatfoto
De 20 rum i automaten på banegårdspladsen i Vejle var optaget i løbet af blot 20 dage af lokale kunstnere, der gerne ville vise deres værker.

Vejle: Trods det imposante navn er Kunsthallen Vejles mindste udstillingssted. Alligevel rummer købmandsautomaten på banegårdspladsen i Vejle om lidt 20 kunstværker af Vejleegns-kunstnere.

- Endelig, konstaterer de to initiativtagere til Kunsthalprojektet, Lene Juhler og Britta Egebjerg.

Den nye udstilling, der kan ses resten af året, åbner lørdag den 2. november klokken 11 med åbningstale af byrådsmedlem og medlem af Billedkunstrådet Vejle Azra Hasanbegović.

Det er første gang i mange år, at flertallet af Vejles udøvende professionelle kunstnere og kunsthåndværkere er samlet om en fælles udstilling, der har titlen ”Vejle Manifest”.

De er med i Vejle-manifestet

Følgende kunstnere deltager i Kunsthallens udstilling Vejle Manifestet:

Albert Bertelsen, Annette Hornskov, Birgitte Hahr Lund, Claus Ejner, Diana Nordbek, Flemming Jarle, Helle Koch, Henning Nielsen, Karen-Lisbeth Rasmussen, Karen Kirstine Ballegaard, Kate Kanstrup, Lene Noer, Lene Smed Kjær, Lisbeth Ellinor, Marianne Schneider, Pia Brix-Thomsen, Sara Scheel, Stine Ofelia Kildevang, Susanne Baldus & Søren Bjælde.

De fik ikke selv plads

To kunstnere mangler i flokken af udstillere: Ønsket om at være med var så stort, at Lene Juhler og Britta Egebjerg har trukket deres egneværker for at give plads til alle, der ønskede et udstillingsrum i automaten.

- Det har været glædeligt overvældende. Drivkraften bag Kunsthal Vejle var ”fællesskab” og ”fællesskabet mellem kunstnere”. Det har faktisk været et stort ønske for os at samle vores kollegaer til en fælles udstilling. Derfor var det bare skønt, at tilmeldingerne strømmede ind. I løbet af to dage var samtlige udstillingsrum i kunsthallen optaget, siger Lene Juhler.

Kunsthal Vejle har opnået stor opmærksomhed i både ind- og udland. Billedkunstnernes Forbund automaten som ”Det ambitiøse kunstnerdrevne udstillingssted”. Kunsthallen modtager løbende ansøgninger om udstillinger og markerer dermed Vejle på det samtidskunstneriske landkort.

Annonce

Udstillingssted savnes meget

- Vejles grundvilkår er, at den lokale kunst ikke er lettilgængelig for hverken byens borgere eller det øvrige publikum, fordi der mangler et udstillingssted, siger Britta Egebjerg.

- Den lokale kunst er fragmenteret, og det er svært at danne sig et samlet faktisk billede af byens mange udøvende kunstnere. Det er min oplevelse, at der bliver holdt rigtig meget af den lokale kunst i Vejle, men manglen på sammenhængskraft gør, at det ikke bliver til en manifesteret til en synlig identitet, siger Britta Egebjerg.

Nestor blandt de aktive Vejle-kunstnere, 97-årige Albert Bertelsen, er med i udstillingen Vejle Manifestet. Privatfoto
Der er mange måder at gribe det faktum an på, at ens kunstværk skal kunne passes ind i et enkelt rum i en købmandsautomat fra 1950'erne. Privatfoto
Lene Juhler (til venstre) og Britta Egebjerg står bag samarbejdet Kunsthal Vejle, der har udmøntet sig i opsætning af vareautomater med kunst i hvert rum på Visit Vejles bygning på banegårdspladsen. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Kultur

Tredje gang skal være lykkens gang med Street Art

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce