Annonce
Jelling

Byens spisesteder skålede for samarbejdet og en tro på fremtiden

Det er vigtigt at stå sammen, mener Jellings spisesteder, som i onsdags mødtes til et glas bobler ved Jellingstenene. Foto: Anders Kynde
Halvanden uge efter genåbningen af restaurationsbranchen kan Jellings spisesteder se det lysne. Forude venter en sommersæson, hvor de skal forsøge at indhente den omsætning, de har mistet under coronanedlukningen.
Annonce

Jelling: - Det er så dejligt, at vi er ude på den anden side igen.

Ordene kommer fra Bjarne Taudal, der er indehaver af Café Sejd. Han kan se tilbage på en hektisk coronatid, hvor han måtte omstille til at lave takeaway fremfor at have gæster indenfor i caféen.

Men i sidste uge måtte han og landets øvrige spisesteder igen have spisende gæster indenfor. Derfor inviterede han byens øvrige restaurationer til et glas champagne foran Jellingstenene.

- Vi skåler på et godt samarbejde og troen på, at vi sammen kommer godt igennem den kommende sæson, siger Bjarne Taudal.

De fremmødte var fra Jelling Kro, Skovdal Kro, Byens Café, Pandekagehuset og Kongernes Jelling.

- Vi fik alle et uforudset benspænd, som har været langt værre og omfattende end et stoppet afløbsrør. Normalt er der stille og lav omsætning i Jelling i løbet af vinteren, så i marts skulle vi endelig i gang med at tjene penge. Men så kom coronavirussen. Vi valgte straks at tilbyde takeaway, og det blev også taget rigtig godt imod. Men der var meget arbejde i det i forhold til indtjeningen, så vi har mistet mange penge i betragtning af firmaets størrelse, fortæller han.

Bjarne Taudal fra Café Sejd stod bag initiativet. Foto: Anders Kynde
Annonce

Kolleger frem for konkurrenter

Der er ikke ligefrem mangel på steder at købe mad i Jelling.

Jelling Kro, Pandekagehuset, Café Sejd, Byens Café, Jelling Pizza, Marcelino's Spisested, Skovdal Kro, Skovsgaards Deli og Jelling Camping er på listen over spisesteder.

Det er på mange måder en styrke, men også en udfordring, når byen blot har omkring 3500 indbyggere og nærmest ingen turister har haft i to måneder på grund af coronakrisen.

Derfor spiller genåbningen af Kongernes Jelling også en stor rolle for restaurationslivet i byen.

- Vi kan vælge at se hinanden som konkurrenter, men jeg vil hellere, at vi ser hinanden som kolleger. Jeg tror på, at jo mere diversitet der er i udbuddet, jo større tiltrækningskraft vil der være. Der er også noget sundt i, at vi kan henvise til hinanden, når der er brug for det. Når vi er fælles om at servicere gæsterne på bedste vis, vil det komme alle til gode, siger Bjarne Taudal.

Selv om han er glad for at være på den anden side af nedlukningen, er han samtidig klar over, at krisen næppe er slut.

- Det bliver en kort turistsæson, hvor vi nok ikke ser nogle franskmænd, hollændere eller italienere i byen. Vi må bare tage en dag ad gangen, lyder det fra caféejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce