Annonce
Vejle

Byens udsatte har brug for et sted at være

At være udsat i Vejle er blevet sværere og sværere, mener næstformanden i udsatterådet, Henrik Nørgaard Christensen. Foto:Yilmaz Polat
Næstformanden i udsatterådet i Vejle, Henrik Nørgaard Christensen, oplever, at livet er blevet sværere for de udsatte i Vejle, siden han var med til at oprette rådet.

Vejle: For 10 år siden var Henrik Nørgaard Christensen med til at oprette udsatterådet i Vejle Kommune.

Han definerer sig selv som en del af netop denne gruppe, efter at han i slutningen af 1990'erne blev afhængig af smertestillende medicin efter en arbejdsulykke på Vejle Havn.

Misbruget sendte ham også ud i hjemløshed i en periode, fortæller han.

Derfor har han kendskab til mange af de udsatte grupper i Vejle, og han oplever, at situationen bare er blevet sværere og sværere i de senere år. Ikke mindst i de tre forgangne år, hvor Henrik Nørgaard Christensen igen er blevet en del af udsatterådet efter nogle års pause.

- Det er værst at være udsat efter klokken 15, når Kirkens Korshærs varmestue lukker, fortæller han.

Annonce

Det er værst at være udsat efter klokken 15, når Kirkens Korshærs varmestue lukker.

Henrik Nørgaard Christensen, næstformand i udsatterådet

Brug for et fristed

Når varmestuen lukker, er der nemlig ingen steder for de udsatte at være i byens rum.

Ikke mindst siden skuret ved Sønderåen blev nedlagt og siden de urolige episoder, der udspillede sig i Byparken i efteråret 2017, har mange af de udsatte følt sig uønskede, når de placerer sig sammen på offentlige steder. Der bliver nemlig hurtigt rettet henvendelse til dem, hvis de opholder sig i Byparken, i Mariaparken eller under Højbanen.

Henrik Nørgaard Christensen synes, at tolerancen blandt naboerne til disse områder er blevet lavere og lavere.

Derfor er det mere nødvendigt end nogensinde etablere et fristed i Vejle, hvor de udsatte kan få lov at opholde sig uden at skulle være på vagt eller tage et hensyn, som de måske ikke lige er overskuddet til.

- Jeg har foreslået voksenudvalget, at det skal være et flytbart fristed - måske i form af en container, som kan rykkes rundt efter behov. På den måde slider man ikke på det samme område hele tiden, siger Henrik Nørgaard Christensen.

Boliger må vælge til 2020

Formanden for Vejle Byråds voksenudvalg, Gitte Frederiksen (V), siger, at det "Byens Rum", som udvalget har arbejdet med i en længere periode, er lige på trapperne.

- Det er et stort ønske fra alle, og alle i udvalget har nikket ja til det. Vi er stadig i gang med at afsøge, hvor det kan være. Men jeg forventer, at det bliver meldt ud hurtigst muligt, lover Gitte Frederiksen.

Dog forventer hun ikke, at det kommer til at gå lige så stærkt i forhold til arbejdet med at lave alternative boligløsninger til byens udsatte, primært de hjemløse.

Dette er ellers også et punkt, som lægger næstformanden i udsatterådet, Henrik Nørgaard Christensen, meget på sinde. Hans vurdering er nemlig, at der er flere hjemløse i Vejle end nogensinde før

På seneste voksenudvalgsmøde blev det diskuteret, om der kan gøres noget her og nu.

Det havde Martin Jensen (S) et forslag om, men dette forslag blev stemt ned af de borgerlige partier.

- Vi mener ikke, det er realistisk at bede økonomiudvalget om flere penge lige nu, efter at vi lige har fået en ekstrabevilling på 37 millioner kroner. I stedet bliver punktet taget med i budgetforhandlingerne for 2010, fastslår Gitte Frederiksen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce