Annonce
Kultur

Byer og gader skal kæmpe på museum

På Klosterlund Museum er man specialister i gamle håndværk og lege. Det resulterer nu i en dyst, hvor byer og gader kan stille op mod hinanden. Foto: Museum Midtjylland
Klosterlund Museum arrangerer dyst i gamle lege og fag.

Engesvang: Lørdag 28. september arrangeres der fra klokken 13 til 15 en bydyst, gadedyst eller familiedyst på Klosterlund Museum, der ligger nærheden af Engesvang og Bølling Sø.

Hvis man kan stille med et hold på minimum tre personer, som man enten bor på vej med eller bor i samme by som, så kan man melde sig til bydysten senest 24. september på kultur@ikast-brande.dk

Man må gerne skaffe et godt heppekor til begivenheden.

- Vi lover gode grin og sved på panden til alle på tværs af generationer. Kom også hvis du bare har lyst til at kigge på. Efter der er kåret et vindende hold, kan du købe kaffe og kage i museets café og gå på opdagelse i udstillingerne eller tage en gåtur ved Bølling Sø, lyder det fra museet.

Dysten starter klokken 13.30, og det er som nævnt den 28. september. Der er gratis adgang.

Man kan dyste i meget forskellige ting - det kan måske være sækkevæddeløb, kapgang på stylter eller tørverejsning. Det handler nemlig om konkurrencer i gamle lege og næsten glemte fagkundskaber.

Nærmere oplysninger om disciplinerne offentliggøres først på selve dagen, så ingen af kombattanterne kan øve sig i smug.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Brud på vandledning har ødelagt asfalten: Vejen hævede sig en halv meter

112

Massiv regn har smadret bro over å

Vejle

Vigtig vej er lukket på ubestemt tid: Vandet spærrede Patrick inde

Annonce