Annonce
Børkop

Byfest i fare for aflysning: Sjov, spas og udklædning hænger i en tynd tråd

Lidt kongelig må man da normalt gerne være ved Smidstrup Byfest. Men ikke i år. Igen i år sætter corona-situationen en træls dagsorden. Arkivfoto: Foto. Nikolaj Primdahl Petersen
Mandag træffes afgørelsen om Smidstrup Byfest anno 2021. Byfesten er på forhånd skrumpet ind til tre dage, men også de tre dage hænger i med de yderste neglespidser.

Smidstrup: Byfesten i Smidstrup hænger i en tyndere og tyndere tråd, men tråden er dog ikke klippet over endnu.

- Festudvalget skal mødes på mandag til en snak om, hvad vi skal gøre. Byfesten er ikke aflyst endnu, men det ser ikke særligt lovende ud, forklarer Jakob Sørensen fra festudvalget.

Den store byfest blev aflyst sidste år grundet corona, og pandemien sætter her et år senere stadig sine spor.

Annonce

- Selvom der nu er er meldt ud, at flere må samles, så gør restriktionerne det svært for os. Folk hungrer efter en god fest, men kan vi leve op til restriktionerne, som stadig er ret stramme? Det skal vi have fundet ud af, siger han.


Folk hungrer efter en god fest, men kan vi leve op til restriktionerne, som stadig er ret stramme?

Jakob Sørensen, medlem af festudvalget bag Smidstrup Byfest.


Men han erkender også, at det bliver svært.

- Der skal være kontrollører, der skal tjekke coronapas, der er afstandskrav, som skal overholdes og så videre. Det er ikke et nemt puslespil. Vi havde i forvejen valgt at gå ned til tre dage, og vi havde helt droppet at være på byfestpladsen og i stedet valgt at bruge pladsen ved hallen, for den kan udvides efter behov. Men det er nok ikke nok. Nu må vi se, hvad vi finder ud af på mandag, siger Jakob Sørensen, der er godt og grundig træt af situationen.

- På en skala fra et til ti, hvor ti er super ærgerlig, er vi rigtig meget tæt på ti, siger han.

Stadig en smule håb

Men den er ikke helt på ti endnu, for der er stadig håb. Det må mandagen vise.

- Der kan være andre muligheder. Måske i form af en mindre sommerfest eller sådan noget, men det kan også vise sig, at det bliver for bøvlet. Vi må tage snakken, siger han.

To år uden byfest er i hvert fald ikke på nogen som helst måde optimalt.

- Nej, frygten er da, at der i den sidste ende kommer det ud af det, at byfesten dør ud. At den glæde der er, også til at give et stykke frivilligt arbejde, stille dør ud. Det håber vi selvfølgelig ikke sker, siger Jakob Sørensen.

Smidstrup Byfest har siden slutningen af 1970'erne fundet sted hvert eneste år i uge 31 - altså minus sidste år og måske i år - og byfesten hører til blandt de helt store byfester i Trekantområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce