Annonce
Fredericia

Byforum sendt til tælling af intern kritik: Efter smækken med døren ses der fremad for at sikre byliv

Sommerby var blandt de aktiviteter, som Fredericia Byforum satte skub i i 2020. Det arbejde skal fortsætte i 2021, hvor både Fredericia Shopping og Fredericia Kommune er klar til at samarbejde om en sommer med gang i i centrum. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det står højt på borgmesters to-do-liste at få samlet op på Fredericia Byforum, som blev sprængt, da intern rapport udtalte kritik. En kritik, der var rettet indad i kommunen, men fik tre erhvervsfolk til at gå. Steen Wrist har været i dialog med formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen, som var blandt de, der gik. Begge er klar til sikre en sommer-by, der matcher 2020 - måske med sommerrock i corona-udgave.

Fredericia: Det gav genlyd, da en intern undersøgelse i kommunen udløste ram kritik af Fredericia Byforum og fik tre erhvervsfolk til at smække med døren. Nu ser både borgmester Steen Wrist (S) og en af erhvervsfolkene, formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen, frem.

- Det er historie nu, og vi skal videre. Vi har talt sammen, og vi skal have skruet et sommerprogram sammen, der kan matche det sidste år. Vi håber, at vi kan lave sommerrock i en corona-sikker udgave, men det er selvfølgelig helt afhængig af, hvad restriktionerne siger, når vi kommer længere frem. Men vi krydser fingre, siger Ole Mortensen.

Steen Wrist har også sat byliv denne sommer højt på sin dagsorden og ser frem til samarbejdet med blandt andet Fredericia Shopping.

Annonce

- Jeg beklager stadig, at de tre erhvervsfolk trak sig, for kritikken var ikke rettet mod dem. Vi har hele tiden understreget, at vores kritik er rettet indad, for det er os, der ikke har haft orden i penalhuset. Det var et samarbejde med folk, som ville byen det bedste, og jeg beklager, at de er gået, siger borgmester Steen Wrist.

To mio. på budgettet

Han sad selv med ved bordet i byforum som formand for by- og planudvalget. For bordenden sad borgmesteren, og den plads har han nu overtaget efter forgængeren Jacob Bjerregaards afgang. Der er afsat to mio. kroner årligt frem til 2024 i en midtbypulje. Den skal ifølge budgettet administreres af byforum.

- Pengene er afsat, men jeg forestiller mig, at vi er nødt til at gentænke byforum, så vi får samlet alle interessenter fra midtbyen.  Vi skal selvfølgelig have butikkerne med, men lige så vigtigt er, at vi får koblet grundejerne ind i billedet. Vi skal både have det korte og lange lys på opgaven, siger Steen Wrist.


Pengene er afsat, men jeg forestiller mig, at vi er nødt til at gentænke byforum, så vi får samlet alle interessenter fra midtbyen.  Vi skal selvfølgelig have butikkerne med, men lige så vigtigt er, at vi får koblet grundejerne ind i billedet. Vi skal både have det korte og lange lys på opgaven.

Borgmester Steen Wrist


Det korte lys handler om den kommende sommer, og her forestiller han sig, at der kan tages udgangspunkt i det, der lykkedes i 2020.

Det samme gør Ole Mortensen. Han har allerede været i dialog med borgmesteren. Ole Mortensen forlod byforum sammen med Bent Jensen, formand for Business Fredericia, og Grete Højgaard, repræsentant for Experience Fredericia, efter kritikken i rapporten.

- Det har vi lagt bag os, og nu er det vigtigt, at vi ser frem. Vi skal selvfølgelig skabe en lige så fantastisk sommerby, som vi havde sidste år, og det skal ske i samarbejde med kommunen. Det er vigtigt, siger Ole Mortensen.

Annonce

Betalte ikke regningerne

Steen Wrist ser frem til samarbejdet og understreger, at de beslutninger, der blev truffet omkring aktiviteter af byforum i 2020 blev sendt videre til politisk behandling og finansiering i økonomiudvalget.

- Det var ikke byforum, som betalte regninger. Det var kommunen ud fra den pulje, der blev afsat til sommerby og juleby, siger han.

Der blev i byforum holdt i alt tre møder i 2020, og alt kom til at gå hurtigere, end det var tænkt i første omgang, medgiver Steen Wrist.

- Pludselig stod vi i en coronasituation, og det betød, at vi skulle handle hurtigt. Det kan man måske også se ud fra de referater, der ligger fra møderne. De er ikke imponerende, siger Steen Wrist om de kortfattede referater, som Fredericia Dagblad også har fået aktindsigt i.

Det er stadig uklarheder i forhold til specifikationerne på, hvordan en del af midlerne er brugt, men det har ikke været muligt at få indsigt i underbilagene for en nærmere præcisering på det grundlag, Fredericia Dagblad har kendskab til.

- Men, at der er de uklarheder, er som nævnt ikke vores leverandørers skyld eller medlemmerne i Byforum. Det handler om interne procedurer, der ikke har fungeret, siger Steen Wrist.

Byforum før og nu

Byforum blev nedsat i 2020 og har til opgave at administrere de to mio. kroner, der er afsat i midtbypuljen.

Pengene står på økonomiudvalgets konto, og det var dermed op til økonomiudvalget at godkende, hvad midlerne blev anvendt til herunder jule- og sommerby.

Medlemmer af Byforum i 2020:

Borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Formand for By- og Planudvalget Steen Wrist (S).

Næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget, Christian Jørgensen (V).

Bestyrelsesformand for Business Fredericia, Bent Jensen.

Formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen.

Kanalbyen, Tim Halvorsen.

Repræsentant for Experience Fredericia, Grete Højgaard.

Grete Højgaard, Bent Jensen og Ole Mortensen forlod byforum i kølvandet på kritik i intern rapport.

Steen Wrist har overtaget pladsen fra Jacob Bjerregaard.

Søren Larsen (S) har overtaget pladsen fra Steen Wrist.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce