Annonce
Kommentar

Byg dit eget hospital: Det bliver noget af et byggesæt

Så forestil jer den gaveæske der skal til, hvis man skal bygge et Lego-sygehus i 1-1. Her taler vi vist om millioner og atter millioner af klodser.

Annonce

Der gik lige nogle dage efter nytår, hvor Vejle var lullet lidt i søvn. Jeg greb fortvivlet i mine – let svindende – grå lokker for at finde ud af, hvad jeg dog skulle skrive om.

Men så skal jeg da love for, at der er kommet fart i vores by. Historierne har nærmest stået i kø i denne uge til forsiden og til vores web-site, vafo.dk.

En af de mest læste historier i ugen var, at Børnehjemmet Brummersvej er blevet solgt. Det er nemlig blevet købt af Lego-giganten Kirkbi. Og det er ingen hemmelighed, at hensigten er, at ejendommen skal bruges af Privathospital Mølholm, som Kirkbi ejer en meget stor andel af.

Nu ejer Mølholm-hospitalet snart det meste af området. Det er sket gennem opkøb, både af private og af firmaer. Og sygehuset har snart nået en størrelse, hvor de har næsten samme plads som Vejle sygehus.

Om der skal rives ned og bygges nyt, er der ikke oplyst noget om. Men de fleste forældre kender sikkert situationen fra juleaften, hvor et af børnene har fået et Lego-byggesæt bestående af en uendelig mængde klodser og en byggevejledning på størrelse med en roman.

Så forestil jer den gaveæske, der skal til, hvis man skal bygge et Lego-sygehus i 1-1. Her taler vi vist om millioner og atter millioner af klodser. Så jeg vil foreslå, at man vælger at bygge det i Duplo. De er i dobbelt størrelse, så går det lidt hurtigere.

Men det var ikke den eneste kendte Vejle-bygning, der har været i søgelyset. Også det, som ældre vejlensere fortsat kalder Lilly-bygningen, har været i fokus. Den gamle bygning, hvor der er lavet masser af brudekjoler, skal bygges om til hotel.

Og det er svært at forestille sig bedre beliggenhed. Der bliver plads til 77 værelser på de fire øverste etager, fortæller bygherren til avisen. Man er ikke helt klar på endnu at sige, hvem der skal drive hotel på adressen.

Så om det er Ritz, D'Angleterre eller måske Zleep ved vi ikke for nuværende.

Jeg tror, vi alle synes, at det er en stor fornøjelse, når man ser råvildt i naturen. I Vejle har man en bestand af de såkaldte bynære rådyr. Det er en bestand, som man fra kommunal side holder øje med for at finde ud af, om sundhedstilstanden er i orden. Derfor sendes et hold jægere ud for at nedlægge et vist antal, så man får et overblik over, hvordan standen har det.

Det har man nu gjort i ni år. Og hvert år konstateret, at dyrene har det godt, ja altså lige med undtagelse af dem, der pludselig kom til at lide af akut blyforgiftning.

Til avisen fortæller koordinatoren for Vejles kommuneskove, at bestanden er gået ned, og det skyldes nok, at dyrene er trukket andre steder hen.

Ja, det kan da ikke undre, hvis man opdager, at år for år forsvinder nogle fra flokken, så ville jeg også finde et andet sted at gumle græs og blade.

Og jeg er da ikke utilbøjelig til at give Vigand Rasmussen ret, da han i et læserbrev foreslog, at man i en periode på ti år skulle frede det bynære råvildt.

Det nedlagte vildt sælges i øvrigt på en auktion, så helt spildt er det da ikke, at Bambi er skudt.

Vi har også kunne fortsætte vores historier om, hvordan en indkøbschef på Vejle Sygehus har været en lille smule for kreativ med offentlige midler.

Blandt andet undrer det, at et firma fra det sydlige Sjælland, der har leveret til sygehuset, også har haft et reklameskilt hængende på Hover stadion, hvor indkøbschefen pudsigt nok var sponsoransvarlig. Jeg kan godt forstå denne undren.

Jeg kan tage fejl og har før gjort mig klog på noget, jeg ikke anede det mindste om, men jeg tror, at det er de færreste, der som tilskuer til en serie-kamp står og bliver inspireret til at købe lidt hospitalsudstyr. Det giver mening, at den lokale købmand har et banner hængende, da man snarere kommer i tanke om, at man lige skal have en liter mælk med hjem end et drop-stativ.

Tegning: Arne Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce