Annonce
Erhverv

Byggefirme har vind i sejlene - løser opgaver over hele landet

Per Henriksen og Kurt Therkildsen var sammen om at starte KTerhvervsbyg tilbage i 2011. De blev mødt med skepsis, men siden er det kun gået en vej, opad. Arkivfoto

Give-virksomhedens kan få alle de opgaver, de vil på Sjælland. Men det er ikke uproblematisk at arbejde østpå

Give: Det går rigtig godt for KTerhvervsbyg på Ryttervangen, selv om det ikke umiddelbart er at se på adressen.

For de mere fysiske aktiviteter udfolder sig over det meste af landet. På Ryttervangen "nøjes" man med at klare de mere tekniske og administrative arbejder. Her har 25 af firmaets 29 ansatte deres faste arbejdsplads.

Sådan har det været siden virksomheden blev etableret i 2011. Den gang rystede folk i branchen lidt på hovedet af den nye virksomhed. Men den hovedrysten er siden afløst af respekt.

KTerhvervsbygs styrke er først og fremmest, at virksomheden er med helt fra start til slut. For det andet har virksomheden fingrene helt ned i mulden, forstået sådan, at de ikke bare holder sig bag skrivebordene.

- Vi er ude på byggepladserne, og vi følger de forskellige projekter helt tæt. Vi kan på den måde reagere hurtigt, hvis noget ikke går helt som planlagt. Og det er helt klart en fordel, siger Per Henriksen.

Projekterne bliver fulgt til dørs, uanset hvor i landet KTerhvervsbyg er i gang.

Tillid mellem kunderne og os er altafgørende, ikke mindst fordi hovedparten af opgaverne bliver solgt gennem forskellige netværk. Hvis vi leverer et godt projekt, så fortæller kunden det videre i sit netværk. Det gør han jo også, hvis det er noget skidt, vi leverer.

Per Henriksen
På en naturgrund med udsigt til en sø skal KT Erhvervsbyg A/S i gang med at opføre et nyt byggeri til Rodan i Allerød. PR-visualisering

Godt ry

Det er med til at sikre KTerhvervsbyg et godt ry. Virksomheden har stort set ingen omkostninger til reklamefremstød.

- Hovedparten af de opgaver, vi bliver inviteret til at byde på, kommer fra virksomheder, der har fået os anbefalet af kolleger, der har brugt os. Det er en anbefaling, vi er glade for. Men vi skal stadig være lige så billige som vore kolleger, ellers får vi ikke opgaven, uanset hvor godt vores rygte er, siger Per Henriksen.

Det er også tilfældet for den nye opgave, KTerhvervsbyg starter i denne uge. Her er man gået i gang med at bygge i Allerød for firmaet Rodan. KTerhvervsbyg A/S fik ordren efter et projektforslag, hvor udnyttelse af dagslyset via ovenlys i administrationsområdet var central for byggeriet.

Det var en indretning som ramte Rodans ønsker perfekt, og som også sparede dem for brug af en arkitekt. Så en god forståelse af kundernes ønsker og behov er også afgørende for den succes, KTerhvervsbyg oplever i et på mange måder overophedet marked.

Annonce

Jysk kvalitet

Især på Sjælland ligger der mange opgaver og venter på at blive samlet op. Men KTerhvervsbyg gør ikke noget for at samle dem op.

- Det er ikke uproblematisk at løse opgaver på Sjælland. Vi bruger underleverandører til opgaverne, og da alle har lidt for meget at gøre, kan det knibe med ordholdenheden. Et ord betyder nok lidt mindre på Sjælland end i Jylland, siger Per Henriksen.

Generelt er det et problem på det sjællandske marked, at alle har for meget at gøre. Det øger risikoen for sjuskefejl og for, at tingene ikke altid bliver færdig til den aftalte tid.

- Så vi gør ikke noget for at få ekstra opgaver derovre. Der kan tjenes gode penge, men man kan også komme gruelig galt af sted, siger Per Henriksen.

Alle byggefirmaer laver ifølge Per Henriksen ind imellem fejl.

- Men det, at vi altid er til stede på byggepladsen gør, at vi hurtigt kan få rettet fejlene. Og vi får det altid løst på en måde, så kunden bliver tilfreds med det færdige produkt, siger han.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

VEJLE

Øv-øv for 400-500 kommunalt ansatte: Årets julefrokost er aflyst

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce