Annonce
Egtved

Bygger for 100 mio. kr.: Den kommende tid bliver nok den mest spændende i højskolens nyere historie

Et stort multihus med glasfacade op mod slottet er et af elementerne i de omfattende byggeplaner. Illustration: Jørgen Overbys Tegnestue

Engelsholm Højskoles bygge- og renoveringsprojekt til 100 millioner kroner bliver nu sendt i udbud. Efter planen vil første spadestik blive taget 4. juni.

Engelsholm: Der skal renoveres og bygges nyt på Engelsholm Højskole for 100 millioner kroner. Med de sidste kommunale tilladelser på plads kan højskolen fra 23. april sende det store projekt i udbud frem til 15. maj.

- Det bliver et meget stort projekt, som vi glæder os meget til at realisere. Den kommende tid bliver nok den mest spændende tid i nyere Engelsholm-historie, mener højskolens forstander Jakob Bonderup.

Skolen ønsker at genskabe den trelængede gård, som blev opført ved slottet i 1700-tallet.

Første del af byggeriet bliver at renovere den gamle avlsgård, der i dag rummer højskolens værksteder og opføre et nyt multihus overfor slottet. Multihuset skal blandt andet bruges til koncerter, foredrag, udstillinger og andre store arrangementer.

- Bygningen bliver i første omgang kun bygget næsten færdig, så den midlertidig kan bruges til værksteder, mens vi renoverer og udvider den gamle avlsgård. Når arbejdet med avlsgården efter planen er færdig i sensommeren 2019, rykker værkstederne tilbage igen, og så kan multihuset færdiggøres, forklarer han.

Denne del af projektet forventes at koste cirka 30 millioner kroner, som skolen allerede har indsamlet gennem diverse fonde. Næste del handler blandt andet om at renovere slottet.

Det er et kæmpe og meget spændende projekt, som vi nu glæder os rigtig meget til endelig snart at få sat i gang.

Forstander Jakob Bonderup
Højskolen vil gerne genskabe en nyfortolkning af den trelængede avlsgård, som blev opført på Engelsholm i 1700-tallet. Det samlede projekt vil koste 100 millioner kroner. Skitse: Jørgen Overbys Tegnestue

Elevtallet skal ikke stige

Engelsholm Højskole har siden 2011 haft positive regnskaber, og højskolen har haft det ene rekordår efter det andet. Derfor er tiden moden nu til at gå i gang med det omfattende projekt, mener forstanderen.

Selvom højskolen kommer til at råde over markant flere kvadratmeter, når arbejdet står færdigt, kommer elevtallet på cirka 80 elever ikke til at stige.

- Vi har et nået passende niveau, der fungerer rigtig godt i forhold til den vision, vi har om, hvad eleverne skal have ud af et ophold på Engelsholm. Udvidelsen handler derfor ikke om at udvide forretningen, men om at modernisere og skabe nogle endnu bedre rammer, siger forstanderen.

Hvis alt går som ønsket, kan håndværkere være klar til første spadestik mandag 4. juni 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce