Annonce
Vejle

Bygger i syv etager - 60 boliger rykker nærmere ved Vejle Havn

48 nye lejeboliger og 2335 kvadratmeter nye erhvervslejemål i stueetagen og på byggeriets første sal planlægger Salling Group at opføre på hjørnet af Holmen og Windfeld-Hansensgade. Illustration: AART architects A/S

Byrådet er klar til at sende en lokalplan for 60 boliger og flere erhvervslejemål ved Føtex på havnen til høring blandt vejlenserne.

Vejle: I april præsenterede Salling Group - det tidligere Dansk Supermarked - to byggeprojekter på dagligvaregigantens grund ved Vejle Havn.

Nu tager projekterne et syvmileskridt mod en realisering.

Det sker, når Vejle Byråd i september sender lokalplanen for området omkring Windfeld-Hansen Centret i offentlig høring.

Teknisk udvalg godkendte lokalplanforslaget tirsdag. SF's Morten Kristensen tog dog forbehold, indtil sagen skal behandles i byrådssalen. Men udvalgsformand Christoffer Melson (V) er glad for Sallings Groups investering i Vejle. Alene byggeriet på hjørnet af forventer Salling Group at poste 120 millioner kroner i.

- Jeg synes, det er to rigtig gode projekter, som vil løfte området. Det her handler om, at vi har behov for nye boliger i vejle, og disse projekter øger kvaliteten af byen, siger Christoffer Melson.

Annonce

Vi kan se, at byggeriet fungerer ret godt og ikke virker for voldsomt. Men nu sender vi lokalplanen i høring, og så må vi se, hvad der kommer af høringssvar.

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg
På hjørnet af Østerbrogade og Stormgade ligger bilforhandler Lars Alrø i dag, men står det til Salling Group skal forhandleren rykke til fordel for et nyt byggeri med en Netto og boliger på hjørnegrunden. Illustration: AART architects A/S

Bygger på bilforhandler

Lokalplanområdet er cirka 27.800 kvadratmeter stort og rummer ud over Føtex og andre butikker i Windfeld-Hansen Centret, p-pladser til Føtex, bilforhandler Lars Alrø samt et grønt areal, hvor forhandleren udstiller sine biler.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre omkring 60 nye boliger i området mellem Holmen og Stormgade. Stueetagen skal anvendes til publikumsorienterede formål som butikker, bank og restauranter, og på hjørnet af Østerbrogade og Stormgade en dagligvarebutik på 1350 kvadratmeter.

Her planlægger Salling Group at åbne en Netto. Det kræver, at bilforhandler Lars Alrøs bygning rives ned og erstattes af et nyt byggeri, der trapper op fra to til fire etager på hjørnegrunden.

Det er disse bevaringsværdige, men ikke vedligeholdte bygninger, som skal rives ned for at give plads til det nye byggeri. Foto: Mette Mørk

Skal ikke undersøges

I den modsatte ende planlægger bygherren at bygge endnu højere. Her skal de eksisterende, bevaringsværdige bygninger også rives ned, og der skal opføres en bebyggelse, der trapper op fra tre til syv etager og når op i en højde af cirka 28 meter.

Det ser udvalgsformanden ikke som noget problem.

- På begge sider af området er der allerede bygget i højden i dag, og vi har lagt byggeriet ind i vores 3D-model (i Økolariets Bylaboratorium, red). Her kan vi se, at byggeriet fungerer ret godt og ikke virker for voldsomt. Men nu sender vi lokalplanen i høring, og så må vi se, hvad der kommer af høringssvar, siger Christoffer Melson.

Projektet kræver også et tillæg til kommuneplanen, der kun tillader byggeri op til fire etager og op til 16 meter i dag. Samtidig øges bebyggelsesprocenten fra 90 til 300.

Projektet er screenet, men det er forvaltningens vurdering, at planen ikke vil medføre væsentlige påvirkninger på det omkringliggende miljø. Derfor bliver der ikke udarbejdet en egentlig miljøvurdering - en såkaldt VVM-redegørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce