Annonce
Billund

Byggeri langs Engsøen - to eller fire etager?

Skal kommende byggerier på Morsbølvej ved Engsøen være i to eller fire etagers højde? Det er spørgsmålet, som Billund Kommunes lokalpolitikere for tiden er ved at tage stilling til. Arkivfoto: Chresten Bergh
De lokale politikere går for tiden og tygger på, hvor højt det i fremtiden skal være tilladt at bygge langs Engsøen. Forvaltningen foreslår to etager, men nogle politikere mener, det bør være højere.

Grindsted: Hvor højt skal det være tilladt at bygge i området mellem Morsbølvej og Engsøen?

Det spørgsmål skal Billund Kommunes lokalpolitikere finde ud af, men de har endnu ikke taget en endelig beslutning. Politikerne har været ude i området for med egne øjne at se, hvordan området ser ud, inden de træffer en endelig beslutning. Men selve beslutningen er blevet udskudt.

- Der er nogle, som gerne vil have nogle bedre beskrivelser af, hvordan man skal bygge. Der er lagt op til, at der skal bygges rækkehuse og punkthuse, men der er lidt usikkerhed omkring højden, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

I 2009 blev der lavet en helhedsplan for området. Ifølge den plan bør det være muligt at bygge punkthuse i op til fire etager langs med Engsøen, men forvaltningen mener ikke, at så høje byggerier hører hjemme langs med Engsøen langt fra bymidten.

Annonce

Der er nogle, som gerne vil have nogle bedre beskrivelser af, hvordan man skal bygge. Der er lagt op til, at der skal bygges rækkehuse og punkthuse, men der er lidt usikkerhed omkring højden.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Uenigheder om højden

Derfor anbefaler forvaltningen nu, at politikerne beslutter, at der højst må bygges i to etager langs med Engsøen, mens der tættest på Ringvejen kan bygges op i fire etager. Det er det forslag, som politikerne nu går og tygger på og har haft til diskussion.

- Det er der kommet lidt forskellige meldinger omkring. Nogle synes, det er fint, og andre synes, at der godt kan bygges lidt højere. Men vi har ikke taget en endelig beslutning om det endnu, siger Per Nyhus.

Beslutning næste gang

Planlægningsarbejdet med området omkring Engsøen har allerede været i gang i mindst halvandet år.

Politikerne ville først besøge området og have lavet nogle visualiseringer af, hvordan området kan komme til at se ud, inden de ville træffe en endelig beslutning. Nu har de igen skudt beslutningen til hjørne, men udvalgsformanden regner med, at der snart kan træffes en afgørelse.

- Jeg regner med, at vi ved vores næste møde får lavet nogle bedre beskrivelser, hvor der er tegnet nogle byggefelter ind, så vi kan se mere præcis, hvad der kan bygges, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce