Annonce
Erhverv

Byggesags-afdeling har fået syv nye ansatte - skal få bugt med ventetid

Vejle Kommune har fået "stabiliseret" behandlingstiden for byggesager, fortæller Lars Buksti, chef for Plan, Byg & Miljø i Vejle Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Efter stor stigning i sagsbehandlingstiden for byggesager i starten af 2020 er behandlingstiden nu "stabiliseret", ifølge chefen for afdelingen
Annonce

Vejle: Efter en tid med stigende behandlingstid for byggesager er sagsbehandlingstiden nu "stabiliseret".

Det siger Lars Buksti, chef for Plan, Byg & Miljø, Vejle Kommune.

- Det gik galt sidste forår, hvor sagsbehandlingstiden steg meget. Det er der flere forklaringer på, blandt andet at afdelingen for byggesager blev ramt af flere opsigelser og afskedigelser. I sensommeren kom byrådet med en ekstrabevilling, så der kunne ansættes medarbejdere. Det er sket, og derfor er vi nu på et stade, hvor sagsbehandlingstiden er stabil og vi kan begynde at gnave af på den pukkel af sager, der ligger, siger Lars Buksti.

Han tilføjer, at der i alt er ny-ansat syv medarbejdere i afdelingen, der tager sig af ansøgninger fra borgere og virksomheder om byggetilladelser.

Annonce

Har prioriteret lette sager

Ifølge Lars Buksti findes der ikke opgørelser over, hvor lang tid Vejle Kommune er om at behandle en byggesag.

- Det er umuligt at sige, for der er ikke nogen typisk byggesag. Nogle tager 14 dage-tre uger og andre tager flere måneder, men det er heller ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at vores behandlingstid er blevet stabil. For eksempelvis typehus-firmaerne, som vel står for 50 procent af alle sager om nybyggeri, er det ikke så vigtigt, om det tager fire, otte eller 12 uger at få en byggesag færdigbehandlet. Det vigtigste for dem er, at sagsbehandlingstiden er stabil, så de kan planlægge efter den, og det er faktisk lykkedes os, siger Lars Buksti.

Ifølge Lars Buksti har byggesagsafdelingen måtte prioritere i sagsbunkerne for at nå dertil.

- Vi har prioriteret de simple sager. Det skal forstås på den måde, at de simple sager er gået forud for sager, der kræver en tilladelse og sager om lovliggørelse. Sager om lovliggørelse har vi faktisk ikke behandlet i lang tid. De sager har været vores "ventil", som vi har kunnet skubbe for at nå andre sager, siger Lars Buksti.

Han tilføjer, at der lige nu er en pukkel på omkring 50 sager om lovliggørelse, som venter på, at medarbejder dykker ned i bunken.


Sager om lovliggørelse har vi faktisk ikke behandlet i lang tid. De sager har været vores "ventil", som vi har kunnet skubbe for at nå andre sager

Lars Buksti, chef for Plan, Byg & Miljø, Vejle Kommune.


En anden bunke som ligger og venter på medarbejderne er en pukkel på "500-700" sager, som hidrører fra det nye ejendomsskattesystem.

- Det gælder ikke kun Vejle. Skat har "overfløjet" hele landet og meddelt hver kommune, hvor Skat mener, at en ejendom er ændret i forhold til, hvad ejendomsskatteværdien er sat til. I Vejle drejer det sig om 500-600-700 sager. Det skal selvfølgelig ses i betragtning af, at vi har omkring 50.000 ejendomme i kommunen, siger Lars Buksti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce