Annonce
Alarm 112

Bygning er reddet: Brandfolk er i gang med efterslukning

Tre gummigeder og en stor gravemaskine blev brugt til at flytte brændende byggeaffald væk fra en bygning Nordre Kobblevej. Det reddede bygningen. Foto: Søren Gylling
Det lykkedes at redde bygningen, da der gik ild i en stor mængde byggeaffald på Nordre Kobbelvej. Da ilden tog fat i stor, sprang den rundt flere steder i den store affaldsbunke på Nordre Kobbelvej, fortæller vagtchef.

Fredericia: Brandfolk er nu i gang med efterslukningen af den brand, som mandag opstod på Nordre Kobbelvej, hvor virksomhederne Østjysk Genbrug og nedbrydningsfirmaet P.H. Olesen har hjemme.

Branden opstod i et større oplag af blandet byggeaffald, som opbevares på grunden.

- Umiddelbart har et eller andet selvantændt i oplaget. Det har sprunget rundt i den affaldsbunke, som ligger der og udviklet en kraftig røg, fortæller vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands Politi.

Da Fredericia Dagblad taler med politiet ved 12.30-tiden, gør ordensmagten klar til at forlade brandstedet, og resten overlades til TrekantBrand.

Ifølge vagtchefen har røgen fra grunden i industriområdet ikke givet anledning til bekymring. Røgen er drevet ud over de nærliggende marker.

- Røgen har ikke udviklet sig sådan, at vi har haft behov for at evakuere eller haft bekymring for borgerne, siger Torben Wind.

Annonce

Reddede bygningen

Operationschef Bo Gøgsig fra TrekantBrand fortæller, at der var én lift, tre tankvogne og to sprøjter i arbejde ved branden. En indsatsleder var også til stede.

- Vi har reddet bygningen. Vi fik flyttet materialet ud fra bygningen med hjælp fra tre gummigeder og en stor gravemaskine, og det var grunden til, vi kunne redde bygningen. Selve brandårsagen er endnu ukendt, siger Bo Gøgsig.

TrekantBrand blev kaldt til stedet klokken 10.31. Frem til ved 13-tiden blev der arbejdet med at flytte materialerne ud af bygningen, hvor ilden blev slukket. Derefter var den største del af opgaven klaret. Men TrekantBrand er stadig til stede til efterslukning.

- Det er altid lidt svært at forudsige, hvor lang tid efterslukningen tager. Men vi betragter branden som slukket, siger Bo Gøgsig ved 13-tiden.

En lift blev brugt til at slukke ilden inde i bygningen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Monika måtte aflive sin hvalp efter handel med tiltalt hunde-sælger

Debat

Gravesen stadig en god historie

Annonce