Annonce
Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

De kommende byguider er her forsamlet til en udendørs kursusaften. De er nu klar til at vise rundt i byen. Foto: Bente Jensen
20 lokale guider kan vise turister og bygæster rundt og fortælle om kendte steder.
Annonce

Brande: Som en af de første byer i Midtjylland er Brande klar til at modtage turisterne med lokale by-guider.

20 frivillige guider kan på skift modtage gæster, vise dem rundt og fortælle om Brandes mange interessante steder og muligheder. En guidet tur vil normalt være en gåtur rundt i byen på en til to timer. Indholdet kan være bredt, eller det kan fokusere på bestemte temaer, f.eks. gavlmalerierne. Det vælger gæsterne ved booking af en guide.

Guiderne forventer mange forskellige typer af gæster. Dels turister i området, der vælger at bruge en dag i Brande, men også f.eks. konfirmander, der samles til 50 års jubilæum, eller nytilflyttere, der vil finde ud af, hvad de vil vise deres venner og familie, når de kommer på besøg. Det kan også være kunstforeninger på udflugt eller folk fra nærområdet, der bare vil vide mere om Brande.

Der vil være en deltagerbetaling for guidet tur – afhængig af deltagerantal og alder. Det fremgår sammen med flere informationer på www.brande.dk/book-en-byguide

Der vil også være guidede ture på dansk hver lørdag i juli, august og september. Det foregår kl. 11 fra Springvandet på Torvet i Brande, og der er ikke hverken tilmelding eller betaling. Man møder bare op. Første gang vil være lørdag den 11. juli kl. 11.

Byguide-ordningen er blevet til i et samarbejde mellem fire foreninger i Brande. Det er Brande City, Brande.dk, Dok.Arends og DOF-Brande/Nr.Snede Aftenskole.

DOF har stået for den undervisning, byguiderne har fået over fire aftener her i juni, og Brande.dk har påtaget sig at rumme informations- og kontaktoplysninger vedrørende byguideordningen. Dok.Arends påtager sig regnskabsføring og Brande City bidrager ved markedsføring af muligheden for en byguide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce