Annonce
Ikast-Brande

Byporten "Bifrost" blev udsat for hærværk

Byporten Bifrost ved Drantum blev forleden udsat for hærværk. Billedet er taget før hærværket. Arkivfoto
Kunstværk ved Drantum blev vandaliseret - 22 glas blev knust.
Annonce

Drantum: Den farvestrålende byport "Bifrost" i krydset Langkærvej og Hyvildvej ved landsbyen Drantum i nærheden af Brande er blevet udsat for groft hærværk. 22 glas i skulpturen er blevet knust af indtil videre ukendte vandaler.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er hærværket sket mandag 15. juli omkring klokken 5.30, men foreløbig har politiet ikke yderligere oplysninger.

Byporten "Bifrost" blev opført af den lokale kunstner Aksel Kror i 2009. Inspirationen til den bemærkelsesværdige byport er den nordiske mytologi. Her er Bifrost den regnbue, som de nordiske guder færdes på for at komme fra gudernes verden Asgård til menneskenes verden Midgård.

I øvrigt vil borgerne i Drantum gerne opføre endnu en byport.

Forsamlingshusets bestyrelse har søgt Ikast-Brande Kommune om tilladelse til at opstille byport nummer to - denne gang ved den sydlige indkørsel til byen, nærmere bestemt på Risbjergvej på et bestyrelsesmedlems ejendom.

Kunstværket bliver cirka syv meter højt og skal placeres 9,5 meter fra vejkanten for at leve op til vejreglerne om sikkerhedszone, men før det kan ske, skal der udstedes en landzonetilladelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce