Annonce
Hedensted

Byråd klar til at betale for sti rundt om Bjørnsknude

Debatten om adgang til Bjørnsknude har raset siden sidste år, hvor et nyt sommerhusbyggeri pludselig ændrede, hvordan man færdes i området. Arkivfoto: Søren Gylling

Det skal gå så hurtigt som muligt med at få etableret en alternativ sti rundt om Bjørnsknude, mener byrådet, som gerne vil betale. Konkret er der ikke blevet sat penge af, for ingen ved, hvad det vil koste.

Juelsminde: At der kommer en sti rundt om Bjørnsknude til erstatning for den trampesti, som er nedlagt, det er alle partier i Hedensted byråd enige i.

Men hvornår det bliver, ligger hen i det uvisse. Sagen, som ellers blev behandlet på teknisk udvalg i begyndelsen af april, var på byrådsmødet onsdag aften foranlediget af SF's Torsten Sonne Petersen, der ville have slået fast, at byrådet vil handle i sagen.

- Det er vigtigt, at hele byrådet er med i beslutningen, fordi det er en sag med stor principiel betydning og stor interesse, sagde Torsten Sonne Petersen.

Således var omkring 30 tilhørere mødt op i byrådssalen for også at få konkret tilsagn om, at der nu sker noget i den komplicerede sag. Og det fik de.

Annonce

Sagen handler om en grundejer kontra hele offentligheden, og den kan på sigt danne præcedens.

Torsten Sonne Petersen (SF)

Bjørnsknude-sagen

I marts sidste år blev Hedensted Kommune kontaktet af borgere, som var utilfredse med, at en trampesti på en privat sommerhusgrund var blevet delvist lukket med marksten.Stien går rundt om spidsen af Bjørnsknude, og folk på gå- og løbeture har i mange år benyttet den.Kystdirektoratet vurderede, at stenene på stien ville kræve en tilladelse, fordi der var tale om en renovering af kystbeskyttelsen.Sommerhusejeren fik et påbud om at fjerne dem, da han ikke ønskede at søge om lovliggørelse af renoveringen.Efter stenene blev fjernet, er konflikten fortsat, fordi stien stadig ikke er fremkommelig.

Pengene skal findes

- Vi er i gang allerede nu med at kigge på mulighederne. Forvaltningen ved at undersøge, om det skal være en sti, et stendige, høfder, eller hvad der kan lade sig gøre. Økonomien er det næste step, og vi må finde midlerne i kassen, understregede formand for teknisk udvalg Lene Tingleff (V).

Ole Vind fra Venstre foreslog, at man skulle tage penge fra en nyoprettet naturpulje, som netop har til formål at støtte etablering af nye stier, men det bliver ikke i første omgang, for ingen ved, hvad en sådan sti kommer til at koste.

I oplægget til byrådsmødet anslår forvaltningen, at hvis man laver en forbedret kystsikring, som samtidigt kan bruges som sti, vil det koste omkring én mio. kr., men det er et skøn. Samtidigt er der ingen tidshorisont på sagen.

- Den nye sti vil blive et samspil mellem kommunen og Kystdirektoratet, og direktoratet arbejder ikke hurtigt, sagde borgmester Kasper Glyngø (S).

Hvilket endnu en gang fik Lene Tingleff til at understrege, at der arbejdes, alt hvad der kan på at finde en løsning.

Ulogiske regler

Undevejs i debatten blev de meget komplicerede regler berørt. Blandt andet det forhold, at ejendomsretten kommer i konflikt med offentlighedens adgang til kysten på grund af kystsikringen. DF's Hans Kristian Skibby foreslog, at byrådet sender et brev til KL.

- Det er et godt eksempel på, at regler og fornuft ikke går hånd i hånd. Jeg er ikke i tvivl om, at forvaltning og Kystdirektoratet har loven på plads, men det ændrer ikke på, at vi som byråd kan stille spørgsmålstegn ved, om de regler nu holder vand, sagde Hans Kristian Skibby.

Venstres Ole Vind mente, at DF'eren, der selv sidder i Folketinget, jo selv kan tage sagen op med de folketingspolitikere, der laver loven. Men Hans Kristian Skibby mente, det var helt reelt at sende sagen videre til KL.

Under alle omstændigheder er der stadigvæk uafklarede spørgsmål i sagen. Der ligger fortsat en klage ved Kystdirektoratet omhandlende et plankeværk, som sommerhusejeren har sat op, som nogle af de lokale mener er for langt. Den sag er ikke afgjort.

Til gengæld bliver der gjort noget ved skiltningen. Der vil eksempelvis komme et skilt op, der forklarer, hvordan man lovligt kan komme rundt om Bjørnsknude.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce