Annonce
Hedensted

Byråd klar til at hjælpe forsamlingshuse, men undrer sig over manglende henvendelser

De lokale sognegårde og forsamlingshuse fungerer både som lokale samlingssteder og som lokaler, der kan udlejes til private fester. Begge dele har der været begrænsede muligheder for under coronakrisen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter en længere diskussion besluttede byrådet i Hedensted Kommune onsdag aften at lave en coronahjælpepakke til de lokale forsamlingshuse. Inden pengene bliver sendt af sted skal det dog lige afklares, hvor stort behovet egentlig er.

Hedensted: Skal forsamlingshusene og eventuelt også andre selvejende institutioner i kommunen hjælpes med en lokal corona-hjælpepakke?

Det diskuterede byrådet i Hedensted Kommune onsdag aften på baggrund af et forslag stillet af Dansk Folkeparti.

Svaret på det spørgsmål blev et ja, men der blev efter en længere debat også enighed om, at der  - inden pengene sendes af sted - skal undersøges, hvor galt det står til ude i de i alt 19 lokale forsamlingshuse.

For selvom muligheden for at udleje forsamlingshusene til fester og arrangementer i 2020 uden tvivl har været begrænset, har forsamlingshusene endnu ikke selv henvendt sig til kommunen for hjælp. Det konstaterede bl.a. Liselotte Hillestrøm (S), formand for udvalget for Fritid og Fællesskab.

- Det er et sympatisk forslag, men vi vil gerne have mulighed for at afdække behovet hos forsamlingshusene og andre selvejende institutioner, og finde ud af hvordan vi bedst muligt hjælper dem, inden vi tager endelig stilling, lød det fra udvalgsformanden.

Annonce

Måske aktivitetspulje?

Hun blev bakket op af et andet udvalgsmedlem Hans Vacker (V).

Han foreslog, at man i stedet for en ekstraordinær støtte laver en pulje, der kan understøtte flere aktiviteter i forsamlingshusene.


Det er et sympatisk forslag, men vi vil gerne have mulighed for at afdække behovet hos forsamlingshusene og andre selvejende institutioner,

Liselotte Hillestrøm (S), udvalgsformand


Dansk Folkeparti ønskede derimod, at byrådet med det samme tog stilling til, om de ville give forsamlingshusene en ekstra corona-støtte eller ej.

Løsningen blev et kompromis med en beslutning om, at byrådet vil støtte forsamlingshusene med en ekstraordinær bevilling på mindst 50 pct. af det normale støttebeløb, og at det derudover inden næste byrådsmøde skal undersøges, hvor stort behovet for støtte er hos forsamlingshusene og andre selvejende institutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce