Annonce
Hedensted

Byråd siger ja til Stenderup: Kommende hal forlænges med ni meter

En borger-gruppe arbejdede sidste år for at få en hel hal opført i Stenderup. Gruppen fik dog ikke opbakning fra flertallet i byrådet. Kun Venstre og Liberal Alliance var på deres side i sagen. Her ses gruppen ved Stenderup Skole. Arkivfoto
Stenderups kommende multihal skal have en længde på 30 meter, har byrådet vedtaget. Det kræver flere penge og en nabohøring.

Stenderup: Onsdag eftermiddag besluttede byrådet, at den kommende, kommunale multihal i Stenderup skal have en længde på 30 meter i stedet for 21.

Politikerne vil strække multihallen for at sikre, at der bliver albuerum til spil på tre badmintonbaner samtidigt og ordentlige adgangsforhold for handicappede.

I byrådssalen var der enighed om at imødekomme Stenderup-borgerne, der havde henvendt sig til Venstre, fordi de mente, at de var blevet lovet en hal på 30 meter og ikke 21 meter, som det eksisterende halprojekt regner med. Sidste år måtte borgerne sande, at de mod deres forventning ikke kunne få en hel hal på 20 gange 40 meter.

Vi bliver nødt til at gøre det så godt som muligt og nødt til at leve op til løfterne, som, vi hørte, blev givet i anden behandling af budgetforliget.

Ole Vind (V), gruppeformand og formand for læringsudvalget

Mere end nok

Venstres formand Ole Vind præsenterede ønsket om de 30 meter, som han og partiet gerne ville indfri.

Henrik Alleslev (S) forholdt sig ikke til det påståede løfte om 30 meter, men stod på mål for, at multihallen skulle rumme tre brugbare badmintonbaner. Han havde været ude med målebåndet i anden hal med tre baner og havde målt længden til at være 24 meter, men var villig til give Stenderup de 30 meter.

Det var Torsten S. Petersen (SF) også.

- Hvis vi laver et byggeri, hvor længden er 30 meter, så indfrier vi til fulde og mere til, hvad vi har lovet. Da det bliver et større byggeri og et andet udtryk, er det rimeligt med en nabohøring inden en endelig byggetilladelse. Det skulle kunne gøres meget hurtigt, så de demokratiske spilleregler overholdes og unødvendige forsinkelser undgås, sagde han.

Annonce

Skal bruge flere penge

Hanne Grangaard (S) trak sit forbehold i sagen tilbage. Hun mente ikke, hun havde fået et fyldestgørende billede af sagen, da den var blevet drøftet i læringsudvalget, og kritiserede Venstre for det.

Hans Kristian Skibby (DF) glædede sig over, at det ikke var tre fodboldbaner, der skulle passes ind i halbyggeriet, og bakkede op om udvidelsen. Det gjorde Kristendemokraternes Birgit Jakobsen også.

Lars Bro (LA) tog ikke ordet, men stemte for forslaget i byrådssalen, hvor der trods lidt debat mellem Venstre og flertalsgruppen om måden, sagen var blevet bragt frem til byrådet, var fuld enighed om at forlænge bygningen.

Sagen skal forbi byrådet igen efter en høringsperiode på fjorten dage og udarbejdelsen af et forslag til finansiering.

Som Lars Poulsen (V), der er med i byggeudvalget, forklarede, rækker det bevilligede beløb på 9,5 mio. kr. nemlig ikke til mere end de 21 meter. Udvidelsen og en nedsænkning i terrænet, som også blev vedtaget, kræver 1,65 mio. kr. ekstra, som nu skal findes.

Sagen kort

  • Stenderup Skole skal renoveres for 12 mio. kr.
  • Derudover skal der bygges idrætsfaciliteter til erstatning for den nuværende gymnastiksal, som bliver omdannet til SFO.
  • Byen har i mange år ønsket en hel idrætshal, fordi byens idrætsudøvere kører udenbys for at træne.
  • I efteråret 2018 fremlagde en gruppe frivillige et projekt for økonomien i en hel selvejende hal, der kunne løbe rundt.
  • Alligevel valgte et flertal i byrådet, at den nye hal skulle være en mindre såkaldt multihal til 9,5 mio. kr. De mente, en hel hal ville være for dyr i drift, samt at der var halkapacitet nok i kommunen.
  • Byggeriet omfatter tre badmintonbaner, to omklædningsrum, musiklokale til skolen, mødelokale, depoter samt et klublokale til Stenderup SK.
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Billund For abonnenter

Marian og Bent droppede huset: Nu bor de fast i en campingvogn

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Annonce