Annonce
Hedensted

Byråd skal igen se på hal i Stenderup: Borgere mener, kommunen skylder ni meter

Tilbage i 2018 arbejdede en gruppe frivillige fra Stenderup for at få en hel hal til byen. Gruppens argumenter overbeviste dog ikke flertallet i byrådet, der bestemte, at byen kunne få en mindre hal med plads til tre badmintonbaner. Arkivfoto
Sagen om en idrætshal i Stenderup skal igen debatteres i byrådet. Venstre har fået henvendelser fra borgere, der mener, byen er blevet lovet en hal på 30 meter og ikke en på 21.

Stenderup: I oktober vedtog et flertal i byrådet i Hedensted Kommune, at Stenderup i forbindelse med en ombygning af skolen skulle have en multihal.

Byen derimod ønskede en selvejende hal på 20 gange 40 meter, men kun Venstre og Liberal Alliance bakkede op om den idé.

Der blev bevilliget 9,5 mio. kr. til en multihal i januar, et byggeudvalg blev nedsat med deltagelse fra byen, og så burde projektet være på skinner.

Men nu er længden på hallen blevet et særskilt punkt, der igen bringer projektet op i byrådssalen.

Sagen kort

Stenderup Skole skal renoveres for 12 mio. kr.

Derudover skal der bygges idrætsfaciliteter til erstatning for den nuværende gymnastiksal, som bliver omdannet til SFO.

Byen har i mange år ønsket en hel idrætshal, fordi byens idrætsudøvere kører udenbys for at træne.

I efteråret 2018 fremlagde en gruppe frivillige et projekt for økonomien i en hel selvejende hal, der kunne løbe rundt.

Alligevel valgte et flertal i byrådet, at den nye hal skulle være en multisal til 9,5 mio. kr. De mente, en hel hal ville være for dyr i drift, samt at der var halkapacitet nok i kommunen.

Byggeriet omfatter tre badmintonbaner, to omklædningsrum, musiklokale til skolen, mødelokale, depoter samt et klublokale til Stenderup SK.

Borgere mener, der blev sagt 30

I følge tegningerne bliver hallen ca. 21 meter lang med mulighed for forlængelse. De 21 meter er nok til at kunne rumme de tre badmintonbaner, som var kravet til hallen.

- Vi har fået henvendelser fra borgere i Stenderup, der mener, at da sagen blev behandlet på byrådet i oktober, blev der sagt en hal på 30 meter, forklarer Ole Vind (V), der er formand for udvalget for læring og ivrig fortaler for en hel hal i Stenderup.

Han havde derfor fået en sag på udvalgets dagsorden mandag, som gik på, at byrådet skal finde 1,65 mio. kr. ekstra, så hallen kan blive ni meter længere. Så når den op på de 30 meter, nogle borgere mener, de er blevet lovet.

- Vi har hele tiden gerne villet have en hal på 40 meter, og borgerne mener, der er blev sagt en hal på 30 meter, så det vil jeg ikke stå i vejen for, siger Ole Vind.

Et flertal i udvalget bestående af tre Venstre-folk besluttede derfor, at byrådet endnu en gang skal se på, om hallen i Stenderup kan blive større.

- Jo flere meter man får, jo flere arrangementer kan man lave, og der er mulighed for at dele hallen op, argumenterer Ole Vind.

Annonce

Har behandlet sagen

Hanne Grangaard (S) derimod tog på udvalgsmødet forbehold for sagen, som hun nu vil drøfte med sin gruppe.

- Vi har behandlet sagen i byrådet rigtig meget og truffet en beslutning. Det, mener jeg, vi skal holde os til. Jeg kan ikke huske, at 30 meter har været nævnt, men når vi har truffet en beslutning, så er det sådan, det er, siger Hanne Grangaard.

Hun peger på, at man ikke ved, hvor de 1,65 mio. kr til at forlænge hallen skal komme fra. Hvad det vil betyde i ekstra driftsudgifter, er der heller ikke regnet på.

- Jeg kan godt forstå, at byen gerne vil have en større hal, men vi har haller nok, og en multihal kan godt dække behovet. Byggeriet er lavet sådan, at hvis der senere hen skulle komme et større behov, så er der mulighed for at udvide hallen, fortæller Hanne Grangaard.

Det femte medlem af udvalget, Torsten Sonne Petersen (SF), var ikke til stede på mødet. Byrådet skal behandle sagen 24. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce