Annonce
Vejle

Byrådet sætter gang i projekt til 500 millioner kroner: Her kan en ny ringvej skyde op

Sådan er vejen mod Uhrhøj skitseret i den VVM-redegørelse, som Vejle Byråd sagde ja til for 10 år siden. Nu er der sat penge af til endnu en miljøscreening af projektet. Illustration: Vejle Kommune

Byrådet har bevilget otte millioner kroner til planlægning af vej fra ådalen til Planetbyen.

Annonce

Vejle: Et projekt, der i sidste ende kan løbe op i en halv milliard kroner, blev onsdag skubbet forsigtigt i gang af Vejle Byråd.

Alle partier minus SF sagde ja til at bruge otte millioner kroner på at få gang i forarbejdet med en ny vej fra ådalen og Vardevej op over bakkerne til det store parcelhuskvarter Planetbyen i Uhre-området.

Det cirka tre kilometer lange vejstykke kan blive første etape af en ringvej nordvest om Vejle.

Står det til den konservative byrådsgruppe, bliver det tilfældet. Som gruppeformand Dan Arnløv Jørgensen sagde i byrådssalen:

- I dag er en festdag for os. Det er en sag, vi har arbejdet for i mange år. Vejen er vigtig for Vejle by og hele regionen. I sidste ende kan den blive en aflastning for motorvej E45.

Vejstykke til 130 mio. kr.

Ved forhandlingerne om budgettet for 2019 frem mod 2023 afsatte byrådsflertallet 133 millioner kroner til forbindelsesvejen fra Vardevej til Uhre.Vejen kan blive første etape af et ringvejsprojekt til sammenlagt en halv milliard kroner. Projektet er beskrevet i Vejle Kommunes mobilitetsplan og rummer blandt andet en bro over Grejsdalen.

Hvis ringvejsprojektet gennemføres som beskrevet, kan Vejle om 10 år have en forbindelsesvej fra ådalen via Uhre, Hover og Grejsdalen til motorvejskrydset ved Hornstrup.

Allerede i maj 2008 blev der udarbejdet en VVM-rapport over en vejforbindelse fra Vardevej vest om Planetbyen til Jellingvej. En miljøscreening skal være med til at afdække, om den stadig kan bruges. Samtidig vil man undersøge muligheden for at grave vejen ned og flytte den tættere på skoven - væk fra villaerne i Planetbyen.

Annonce

Aflastning for motorvej

Den sidste bemærkning fik Socialdemokratiets gruppeformand, Søren Peschardt, til at spørge Dan Arnløv, om han ikke skruede sig lidt for højt op. Men nej, sagde Dan Arnløv:

- Jeg håber, at byrådet vil arbejde stenhårdt for at få anlagt ringvejen nordvest om Vejle. Med den på plads vil bilister på motorvejen have et alternativ, hvis trafikken på E45 bryder sammen.

I første omgang har byrådet dog kun sagt ja til at sætte gang forarbejdet til det vejstykke, der er omdøbt til "forbindelsesvej vest om Uhre". Et af de store spørgsmål, der skal afklares, er, om det er nødvendigt med en helt ny VVM-undersøgelse.

Tilbage i 2008 blev der udarbejdet en VVM-rapport, der beskriver projektets påvirkning af omgivelserne. Spørgsmålet er, om den stadig kan bruges - det skal en såkaldt miljøscreening være med til at afgøre i de kommende måneder.

Annonce

Informationsmøde

Flere af de nuværende beboere i området har opfordret politikerne til at få udarbejdet en ny rapport. Og teknisk udvalgs formand, Christoffer Melson (V), lovede i byrådssalen, at der bliver holdt et informationsmøde for alle interesserede inden længe.

Umiddelbart efter byrådsmødet blev der sat dato på dette møde, nemlig 5. december fra 17 til 18 i teatersalen på Petersmindeskolen

Akkurat som Dan Arnløv og Dansk Folkepartis Svend Erik Nielsen glædede udvalgsformanden i byrådssalen sig over, at der kommer gang i projektet, hvor han forventer, at der ligger et skitseprojekt klar til sommer, så selve anlægsarbejdet kan begynde i 2021.

Som eneste parti sagde SF nej til bevillingen. Partiet er imod projektet og mener samtidig, at der er brug for en ny VVM-redegørelse:

- Der er kun lagt op til en fesen miljøscreening. Det er ikke nok for os, sagde gruppeformand Lone Myrhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce