Annonce
Trekantområdet

Byrådet skubber beslutning om besparelser på ældreområdet: EL vil frede klippekortet

Enhedslisten er kommet med et forslag om, at klippekortsordningen fjernes fra listen over de bebudede besparelser på ældreområdet. Socialdemokraterne er enige, men ikke i finansieringen. Arkivfoto
Byrådet besluttede mandag aften at udsætte vedtagelsen af de bebudede besparelser for kommunens ældre. Der er flere usikkerheder, der gør det klogt at vente, lyder det fra Socialdemokratiet.

Nordvestfyn: To millioner kroner. Det er det hul i budgettet, som kommunalpolitikerne skal forsøge at lukke med den indsatsplan, der mandag aften skulle have været taget en beslutning om på byrådsmødet. En indsatsplan, der blandt andet indeholdt nedskæringer på klippekortsordningen og lukning af plejehjemspladser.

Men punktet blev udskudt, da man gerne vil have forvaltningen til at se indsatsplanen igennem en ekstra gang.

Det er Enhedslistens Paw Nielsen, der har foreslået en ændring i indsatsplanen, der skal holde klippekortsordningen fri fra nedskæringer. Nu er det så besluttet at lade forvaltningen se på mulighederne for en ændring i indsatsplanen.

- Det har givet stof til eftertanke (hos de andre partier, red.), at jeg er kommet med det ændringsforslag, som hedder, at man piller klippekortordningen ud (af indsatsplanen, red.) og finder besparelsen et andet sted, siger Paw Nielsen.

Usikkerhed om corona og udligningsreform

Enhedslisten har hele tiden været imod indsatsplanen. Allerede da punktet var på Social- og Sundhedsudvalgets møde midt i april, foreslog Paw Nielsen, at man fandt de to millioner kroner gennem besparelser i administrationen og ved at skære i tilskuddet til brobygning i stedet. Ingen andre stemte for det forslag, og dermed godkendte udvalget indsatsplanen i sin oprindelige form. Paw Nielsen stemte som den eneste imod og benyttede sin standsningsret for at få punktet til drøftelse i Byrådet.

Når han forud for byrådsmødet mandag foreslog kun at frede klippekortsordningen var det, fordi han mente, det var en model, der kunne være spiselig for de andre partier.

Kaj Johansen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, siger, at Socialdemokratiet er klar til at frede klippekortsordningen. Men ikke ved at finde pengene i administrationen, siger han.

- Middelfart Kommune er en af de billigst administrerede i Danmark. Hvis man tager dem herfra, betyder det længere ventetider på hjælpemidler eksempelvis. Det, vi siger, er, at vi er enige om, at vi skal undgå at reducere i klippekortet, hvis vi overhovedet har mulighed for det. Men vi skal også finde en realistisk økonomisk løsning, siger han.

Udvalgsformanden hæfter sig også ved, at der er flere usikkerheder lige nu, som gør, at det er klogt at udskyde beslutningen om indsatsplanen. Han henviser til både den usikre situation med coronaepidemien og den udligningsreform, som regeringen præsenterer tirsdag.

Annonce

DF bakker op

Steffen Daugaard (DF) har tidligere i denne avis udtrykt sin utilfredshed med planen om at skære i klippekortsordningen. Han ønsker slet ikke, at man skar på ældreområdet, men hvis en fredning af klippekortet er det, det kan blive til, vil han bakke op.

- Det er et kompromis, jeg godt kan leve med. Det må ikke ske (at klippekortet skæres ned, red.), for den har så mange værdier. Det har noget at gøre med de ældres sundhed og mentale trivsel. Det er helt skørt at fjerne den, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce