Annonce
Trekantområdet

Byrådet skubber beslutning om besparelser på ældreområdet: EL vil frede klippekortet

Enhedslisten er kommet med et forslag om, at klippekortsordningen fjernes fra listen over de bebudede besparelser på ældreområdet. Socialdemokraterne er enige, men ikke i finansieringen. Arkivfoto
Byrådet besluttede mandag aften at udsætte vedtagelsen af de bebudede besparelser for kommunens ældre. Der er flere usikkerheder, der gør det klogt at vente, lyder det fra Socialdemokratiet.

Nordvestfyn: To millioner kroner. Det er det hul i budgettet, som kommunalpolitikerne skal forsøge at lukke med den indsatsplan, der mandag aften skulle have været taget en beslutning om på byrådsmødet. En indsatsplan, der blandt andet indeholdt nedskæringer på klippekortsordningen og lukning af plejehjemspladser.

Men punktet blev udskudt, da man gerne vil have forvaltningen til at se indsatsplanen igennem en ekstra gang.

Det er Enhedslistens Paw Nielsen, der har foreslået en ændring i indsatsplanen, der skal holde klippekortsordningen fri fra nedskæringer. Nu er det så besluttet at lade forvaltningen se på mulighederne for en ændring i indsatsplanen.

- Det har givet stof til eftertanke (hos de andre partier, red.), at jeg er kommet med det ændringsforslag, som hedder, at man piller klippekortordningen ud (af indsatsplanen, red.) og finder besparelsen et andet sted, siger Paw Nielsen.

Usikkerhed om corona og udligningsreform

Enhedslisten har hele tiden været imod indsatsplanen. Allerede da punktet var på Social- og Sundhedsudvalgets møde midt i april, foreslog Paw Nielsen, at man fandt de to millioner kroner gennem besparelser i administrationen og ved at skære i tilskuddet til brobygning i stedet. Ingen andre stemte for det forslag, og dermed godkendte udvalget indsatsplanen i sin oprindelige form. Paw Nielsen stemte som den eneste imod og benyttede sin standsningsret for at få punktet til drøftelse i Byrådet.

Når han forud for byrådsmødet mandag foreslog kun at frede klippekortsordningen var det, fordi han mente, det var en model, der kunne være spiselig for de andre partier.

Kaj Johansen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, siger, at Socialdemokratiet er klar til at frede klippekortsordningen. Men ikke ved at finde pengene i administrationen, siger han.

- Middelfart Kommune er en af de billigst administrerede i Danmark. Hvis man tager dem herfra, betyder det længere ventetider på hjælpemidler eksempelvis. Det, vi siger, er, at vi er enige om, at vi skal undgå at reducere i klippekortet, hvis vi overhovedet har mulighed for det. Men vi skal også finde en realistisk økonomisk løsning, siger han.

Udvalgsformanden hæfter sig også ved, at der er flere usikkerheder lige nu, som gør, at det er klogt at udskyde beslutningen om indsatsplanen. Han henviser til både den usikre situation med coronaepidemien og den udligningsreform, som regeringen præsenterer tirsdag.

Annonce

DF bakker op

Steffen Daugaard (DF) har tidligere i denne avis udtrykt sin utilfredshed med planen om at skære i klippekortsordningen. Han ønsker slet ikke, at man skar på ældreområdet, men hvis en fredning af klippekortet er det, det kan blive til, vil han bakke op.

- Det er et kompromis, jeg godt kan leve med. Det må ikke ske (at klippekortet skæres ned, red.), for den har så mange værdier. Det har noget at gøre med de ældres sundhed og mentale trivsel. Det er helt skørt at fjerne den, siger han.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Bank slår to filialer sammen og flytter til Snoghøj: - Folk efterspørger parkering og nem adgang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce