Annonce
Give

Byrådet vil ikke hjælpe vindmøllenaboer

Opstillerne af vindmøllerne arbejder i øjeblikket i døgndrift for at nå tilslutningen til elnettet inden 20. februar, som er skæringsdatoen for en støtte på 160 millioner kroner. Foto: Børge Larsen

Et forslag om en ny vvm-redegørelse for den ændrede vindmøllepark blev onsdag lagt i graven. Ophavsmændene til forslaget sidder ikke længere i Vejles byråd.

Svindbæk: Der var ingen hjælp at hente for naboerne til de kommende vindmøller langs Midtjyske Motorvej, da Vejle Byråd onsdag behandlede sagen.

Bortset fra SF's medlemmer var det et enigt byråd, der afviste et forslag om, at der skulle udarbejdes en ny vvm-redegørelse for stormomsuste vindmøller langs Midtjyske Motorvej. Forslaget var oprindeligt stillet af Dansk Folkeparti.

Partiet ønskede projektet nyvurderet, efter projektmageren havde ændret planen og nu vil opstille møller, der støjer mere en dobbelt så meget som de oprindelige, der havde været i høring.

Byrådet sendte forslaget videre til drøftelse i teknisk udvalg, der via Christa Laursen (BP) og Lars Aarup (DF) sendte den tilbage til byrådet. Ingen af de to politikere har længere sæde i byrådet.

Det fik Dansk Folkepartis Svend Erik Nielsen til at bemærke, at forslaget om ny vvm-undersøgelse var stillet af den DF-gruppe, der sad før byrådsvalget. Den nuværende gruppe støtter forvaltningens indstilling om, at der ikke skal udarbejdes ny vvm.

Det er helt principielt

Kun SF støttede forslaget om en ny vvm-redegørelse. Forløbet er efter Morten Kristensens opfattelse udtryk for et principielt problem.

- Byrådet vedtager en vvm, der sendes i høring. Siden er det forvaltningen, der vurderer, om ændringer i planen kan rummes uden at politikerne bliver hørt. Det er et problem i forhold til politikernes troværdighed, sagde han.

Det problem kunne Venstres gruppeformand og formand for teknisk udvalg Christoffer Melson ikke få øje på. Han fandt det helt korrekt, at det er forvaltningen, der har vurderet om ændringerne kunne rummes i den vvm-redegørelse, politikerne allerede har vedtaget.

- Det ville være underligt, hvis vi skulle ind og vurdere om noget kunne rummes indenfor planen, sagde han.

Socialdemokratiets Søren Peschardt kan godt forstå, hvis naboerne er frustrerede over forløbet.

- Men notatet fra forvaltningen slår jo fast, at der ikke er noget at komme efter, sagde han.

SF og Venstres Niels Clemmensen undlod at stemme for forvaltningens indstilling.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Erhverv

Selvkørende trucks og robotteknologi omdanner kyllingekød til færdigpakkede nuggets på rekordtid: - Vi vil gerne bruge vores medarbejdere til det, de er bedst til

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce