Annonce
Vejle

Byrådskandidat er væltet omkuld af corona: Må opgive at jagte stemmer i den afgørende uge

Frank Mosegaard hænger fortsat i diverse lygtepæle, men det bliver ikke muligt for vælgerne at se den rigtige udgave på gaden de kommende dage. Privatfoto
Frank Mosegaard, der stiller op for Socialdemokratiet, må sætte sin valgkamp på pause, selvom valgkampen nu går ind i sin sidste fase, da han har fået konstateret corona.

Give: Byrådskandidat Frank Mosegaard (S) er en svækket mand i disse dage.

Det gælder både i fysisk forstand og i forhold til hans muligheder for at få så mange vælgere som mulig til at sætte kryds ved hans navn ved tirsdagens kommunalvalg.

En positiv coronatest med tilhørende tydelige influenzalignende symptomer holder aspiranten til Vejle Byråd i hjemmet i Give.

Annonce

Meldingen om den positive coronatest kom mandag, og tirsdag begyndte det, Frank Mosegaard betegner som en ordentlig omgang "mandeinfluenza" for alvor at bide sig fast i hans krop.

Sygdommen betyder, at han på ubestemt tid må se langt efter at deltage i vælgermøder samt komme på gaden for at overbevise borgere om, at de skal stemme på ham. Han sidder tilbage med en følelse af afmagt.

Og så sidder man pludselig her den sidste uge op til valget og skal være i sin stue, uden at man kan få lov til at komme rundt.

Frank Mosegaard, kandidat til byrådet for Socialdemokratiet

- Jeg har selv brugt et helt år på det her. Allerede i maj var jeg ude med de første flyers, og så sidder man pludselig her den sidste uge op til valget og skal være i sin stue, uden at man kan få lov til at komme rundt. Det kan lyde banalt, men det er faktisk hårdt, siger Frank Mosegaard, der er vaccineret mod corona, men som altså er blevet smittet alligevel.

- Gør hvad jeg kan

Frank Mosegaard har tidligere stået på stemmesedlen til et folketingsvalg, men det er første gang, man kan stemme på ham ved et kommunalvalg.

Han havde taget ferie fra sit arbejde hos Velux i Østbirk, så han havde tid til at engagere sig fuld ud i valgkampens sidste del.

- Jeg var på vej til at bestille nye brochurer for at gå rundt og dele ud i Give og i Thyregod, for der er mange stemmer at få i blandt andet Thyregod endnu, siger han.

Han henviser blandt andet til, at Dansk Folkepartis Karl Erik Lund, der fik 921 personlige stemmer ved det seneste valg, ikke stiller op i år.

- Der er mange nye fra Give, der stiller op, og vælgerne ved ikke, hvor de står henne politisk. Derfor bliver man nødt til at komme i kontakt med dem, siger han.

Annonce

Selvisolation

I stedet for kampgejst er det nu følelsen af at være handicappet og sat på stand-by, der fylder. Frank Mosegaard har stort set allerede erkendt, at han eksempelvis misser lørdagens politiske møde på Torvet i Give. Først når han har været uden symptomer i 48 timer kan han ophæve selvisolationen.

I stedet vil han forsøge at lave nogle videoer eller på lignende til sociale medier for på den måde at skabe opmærksomhed på sig selv, selvom han er isoleret fra at tage del i den fysiske valgkamp.

- Jeg vil sørge for, at folk kan få fat på mig via Facebook, mail eller andre ting. Så på den måde prøver jeg at gøre på, hvad jeg kan.

- Og så vil jeg se noget Kastanjemanden eller et eller andet, siger Frank Mosegaard.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce