Annonce
Vejle

Byrådsmedlem blev idømt bod: Tiden har vist, at vi gjorde det rigtige

Jens-Anker Gjelstrup ser tilbage på et år med sparekrav, ghetto-lov og en nu fuldtudbygget Tulip-grund midt i Vejle. Arkivfoto

Vafo.dk har talt med en stribe mennesker om året, der gik. I 2018 sluttede ringen for tidligere byrådsmedlem Jens-Anker Gjelstrup, der var blandt de lokalpolitikere, der i sin tid blev pålagt en bod i den såkaldte Tulip-sag.

Annonce
Annonce

Jens-Anker Gjelstrup, formand for boligselskabet Domea Vejle-Børkop

- Jeg ser tilbage på 2018 med tilfredshed. Jeg var jo blandt de lokalpolitikere her fra Vejle, der i sin tid måtte betale en bod på 30.000 kroner, fordi vi i byrådet, ifølge statsamtet, havde solgt jord i Vejle Nord for billigt til Tulip. Byttehandlen betød, at vi kunne byudvikle Tulips slagterigrund i midtbyen, og i år har vi fra Domea så indviet 27 nye boliger i Trianglen netop på Tulipgrunden. Så nu er ringen sluttet, synes jeg.

- Jeg er glad for, at vi i Domea er med til at lukke den sidste plet på Tulipgrunden, som nu er fuldt bebygget. Jeg synes, det viser, at vi gjorde det rigtige dengang. Nu er hele projektet færdigt, og kommunens salg af jorden har givet et stort overskud. Alligevel får vi ikke vores penge tilbage, fordi boden er forældet.

- Jeg er også tilfreds med, at Domeas lokalafdeling er nået i mål med regeringens effektiviseringsmål, som for tre år siden pålagde de almene boligforeninger at spare op til 20 procent af driftomkostningerne.

- Samtidig håber jeg, at AAB måske alligevel ikke skal sælge eller rive lejemål ned i Finlandsparken, fordi ghettopakken rummer en dispensationsmulighed.

- Det ville være en enorm belastning for de øvrige boligselskaber, hvis der pludselig skal genhuses 317 familier. For alle vores boliger er allerede lejet ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce