Annonce
Debat

Byrådsmedlem efter Herlufsholm-dokumentar: Kultur og tradition må aldrig fremme diskrimination

Læserbrev: TV 2-dokumentaren om Herlufsholm har sat gang i mange bekymrede tanker og refleksioner i hovedet på mig.

Jeg har svært ved at forstå, at der findes en krænkende kultur og voldskultur på en skole i Danmark anno 2022. Dette burde aldrig finde sted og må aldrig accepteres.

En prestigefyldt skole, som koster flere tusind kroner årligt at gå på, burde stå som et eksempel på ikke alene uddannelse, men også dannelse af eleverne.

Annonce

De dygtige eliteelever skal også lære på skolen, hvad det vil sige at være et ordentligt menneske. Desværre viser det sig, at man igennem mange årtier har bygget en diskriminerende tradition op, som var med til at fremme ulighed imellem eleverne.

De ældste af dem brugte magt og vold over for de yngste, og dette er blevet overset eller accepteret af skolens ledelse og andet personale.

Hverken som kommunalpolitiker, formand for Red Barnet eller blot almindelig borger kan jeg forstå den manglende handling på problemerne fra skoleledelses side.

Nu ved vi alle, at denne forkerte kultur og tradition gennemsyrede skolen igennem årtier og gik i arv fra generation til generation, uden at nogen har taget konsekvenserne af den. Først nu, efter TV 2's dokumentar har oplyst om sagen, begynder der at ske noget.

Min pointe er ikke, at man kan løse problemet alene ved at lade skolens rektor betale prisen og gå af. Selvfølgelig er det naturligt, at han gør det, det skal man slet ikke diskutere her.

Min pointe er, at vi altid skal reflektere over hverdagskultur, tage vores tradition op til revidering for at finde ud af, om der er noget, der ikke passer ind i nutidens udvikling af samfundet.

Azra Hasanbegovic

Min pointe er, at vi altid skal reflektere over hverdagskultur, tage vores tradition op til revidering for at finde ud af, om der er noget, der ikke passer ind i nutidens udvikling af samfundet.

For mennesker udvikler sig, og det gør kulturen også.

Den kendte floskel "Sådan har vi altid gjort det" ser jeg som en kæmpe barriere og bump på vejen frem. Når man tør tænke nyt ved at se tilbage, være kritisk og konstruktiv, så har nutidens beslutninger en super positiv effekt på fremtidens handlinger.

Azra Hasanbegovic. Pressefoto
Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige porno'poeter' skæmmer musikfestival og hvordan kan de blive ved at slippe afsted med den slags klamheder?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Annonce