Annonce
Ikast-Brande

Byrådsmedlem kan ikke gå ind for ni kæmpe-vindmøller

De ni vindmøller skal efter planen placeres i en halvbue fra Skærlund Skolevej til Engebækvej. Oversigtskort: Ikast-Brande Kommune
Venstres Carl Jensen mener, at vindmøllernes påvirkning af området ved Skærlund bliver alt for voldsom.
Annonce

Skærlund: - Området kan ikke bære ni møller. Det bliver ligesom møllerne ved motorvejen; noget der syner. Det bliver alt, alt for voldsomt, lyder det fra det ene af Venstres medlemmer af teknik- og miljøudvalget, Carl Jensen fra Blåhøj.

- Hvis nu de kommer op, og vi begynder at tælle det hele med, så kommer der til at stå 17 møller rundt omkring Blåhøj indenfor en afstand af 3,6 til 3,8 kilometer. 20 vindmøller hvis vi tæller de tre på Filskovvej på den anden side af kommunegrænsen mod Billund med. Det kommer til at ligne Lem ved Ringkøbing (hjemsted for Vestas-koncernens oprindelige hovedsæde, red.), lyder det fra venstremanden, der som den eneste i udvalget ikke kunne støtte, at planlægningsprocessen igangsættes.Jeg lytter til de borgere, der bor i området.

Carl Jensen


Om grunden til, at han allerede nu melder ud, at han ikke kan gå ind for planerne, siger han:

- Det vi sender ud nu, det er det, kommunen vil arbejde på. Som det ligger her – det forslag vil jeg ikke arbejde for!

- Jeg lytter til de borgere, der bor i området. Her er det samtlige lodsejere – ikke bare en enkelt eller 10 procent, der vil bremse, men samtlige, der er imod, uddyber Carl Jensen og fortsætter:

- Det er muligt, de har haft en dialog – men er det så altid dem (projektmagerne), der skal have ret?

Carl Jensen understreger, at han ikke er modstander af vindmøller, men han siger også:

- Det skal gå ordentligt til – der skal lyttes til de borgere, der bliver berørt.

De ni vindmøller vil hver få en totalhøjde på 150 meter og en forventet samlet årsproduktion på 100.000 MWh.

Annonce

Konservativ skepsis

Heller ikke de konservatives Heinrich Rune er ubetinget tilhænger af Kratlund-møllerne, men han har dog ikke direkte stemt imod planerne, selvom han efter at have været i kontakt med de berørte borgere dialog er af den opfattelse, at dialogen ikke har været på det forventede niveau.

Det er Eurowind og HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab), der står bag planerne om de ni møller. Virksomhederne har tidligere arbejdet uafhængigt med to separate projekter i området, men er siden nået til enighed om et fælles projekt, der er placeret umiddelbart nord for Kratlund Plantage ved Skærlund Skolevej.

Før projektet eventuelt kan realiseres, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området, eftersom det ansøgte område ikke er udlagt til vindmølleområde i kommuneplanen.

Planerne skal være med til at sikre, at projektet etableres, så påvirkningen fra vindmøllerne bliver til mindst mulig gene for omgivelserne, både naboerne og den omgivende natur.

Efter godkendelsen i teknik- og miljøudvalget skal sagen nu en tur omkring økonomi- og planudvalget og dernæst det samlede byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce