Annonce
Debat

Byrådsmedlem og børne- og familieordfører for Alternativet: Mine nytårsønsker for alle børn i 2022

Mira Issa Bloch. Privatfoto

Læserbrev: Jeg synes, at I børn skal have masser af kærlighed med alle de kram og knus, I vil have. Det, synes jeg, er det vigtigste.

Jeg synes også, det er vigtigt, at I har tid og plads til at lege og have en hverdag, hvor I kan bruge jeres fantasi og gå på opdagelse i verden præcis, som I ser den, om I er hjemme, i børnehave eller i vuggestue.

I folkeskolen synes jeg, vi skal finde på noget andet end blot at give jer karakterer. Jeg synes, at karakterer er for simpelt et system, fordi det mest måler på, om du er dygtig til de boglige fag; men det er jo kun en lille del af dig. Der er så mange andre ting, som gør dig værdifuld.

Annonce

Dine karakterer viser ikke, hvorvidt du er en god kammerat, god til at passe på dine søskende, klatre i et træ, bage et snobrød, snitte i en pind, god til din fritidsinteresse, god til at sprede glæde, om du er omsorgsfuld, betænksom og opmærksom på dine omgivelser, venner, familien, dyr og planter.

Dine karakterer viser ikke, hvor enestående du er. Ingen prøve eller karakter kan vise alle de fine egenskaber, du indeholder, og som lige præcis gør dig til dig.

Mira Issa Bloch

Dine karakterer viser ikke, hvor enestående du er. Ingen prøve eller karakter kan vise alle de fine egenskaber, du indeholder, og som lige præcis gør dig til dig.

Jeg ved, at 2021 for mange af jer børn og unge har været et megahårdt år pga. corona og måske også pga. andre ting. I har skullet være derhjemme og har ikke kunnet være så meget sammen med jeres venner.

I har til gengæld fået mere tid med jeres forældre. Det har nogen sikkert været glade for, og for andre har det bare været for meget. Nogen af jer bor måske i familier, hvor det hele ikke altid er OK, og så kan det være ekstra svært ikke at komme i skole eller børnehave.

Noget andet, jeg gerne vil sige til jer, er, at jeg ved, at der er mange børn, der ikke rigtig er glade og har det godt, og det synes jeg slet ikke er OK. Der er noget helt galt. Derfor er der mange ting, der skal laves om, så det bliver bedre at være barn for alle. Det skal vi voksne tage ansvar for. Derfor, hvis du har nogle gode ideer, så sig det gerne.

Særligt til jer børn, hvor der er nogle ting derhjemme, som gør det hele ekstra svært - med f.eks. misbrug, en psykisk syg forælder, vold eller andre krænkelser - der skal vi voksne hjælpe jer meget bedre. Vi skal være helt sikre på, at når I fortæller det til nogen, kan I få hjælp.

Husk, at I altid kan ringe til Børnetelefonen, snakke med jeres lærer eller pædagogen.

Jeg synes, at alle i skolen skal have en trivselssamtale med en voksen, som I har tillid til, mindst to gange om året. En samtale, hvor I føler jer så trygge, at I fortæller om det, der er svært, så I kan få hjælp.

Mit nytårsønske til alle jer børn er, at I får de bedste muligheder og al den hjælp og støtte, I har brug for, hvis der er noget, I er kede af og ikke synes er OK.

Mit nytårsønske er også, at I hver og en finder ind til det, I kan lide og er gode til, og som gør jer glade.

Rigtigt godt nytår.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce