Annonce
Debat

Byrådsmedlem om kulegravning af ældreområdet: Det er også vigtigt, at vi som byråd kigger indad

Henning Dam. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Vejle Byråds topledelse har besluttet, at ældreområdet skal kulegraves. Det blev det politiske kompromis efter et uskønt forløb, som direkte udsprang af VAF's afdækning af en række kritisable forhold på ældreområdet.

Det er klogt at få undersøgt tingene ordentligt af en uvildig part. Der skal træffes en række vigtige beslut­ning­­er, og det er bedst at træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

Kommissoriet bør være bredt, da vi har brug for at kende de dybereliggende årsager til de aktuelle udfordringer.

Det er også vigtigt, at vi som byråd kigger indad. Det er altid svært at granske sig selv og erkende, at vi måske også har bidraget til de aktuelle udfordringer.

Det bliver ikke lettere så tæt på den forestående kom­munale valgkamp, men det er ikke nok at pege på andre.

Vejle Kommune er en økonomisk succes - der er omkring 1,5 milliarder kroner i kassen. Vi har landets femtelaveste skatteprocent og den laveste uden for Storkøbenhavn.

Situationen var helt anderledes for godt 10 år siden, hvor der blev gennemført store besparelser og indført en meget stram budget-/rammestyring. Der blev op­byg­get en kultur, hvor der "faldt brænde ned" til forvaltningerne, hvis budgettet ikke blev overholdt.

Vejle Kommune har sociale udfordringer, og de har været stigende gennem den seneste årrække. Vi vil år­ligt modtage langt over 100 millione kroner ekstra gennem sommerens udligningsreform.

Hovedkriterierne i ud­­lig­nings­reformen var at skabe en bedre balance mellem trængende og ikke-trængende kommuner - ud­reg­ningen var baseret på det såkaldte demografiske tryk.

I Vejle Kommune var vi glade og overraskede - vi var glade over pengene, men det pirrede lidt ved selvop­fattelsen.

Vi valgte at lægge en stor del af udligningspengene i den bugnende pengekasse og køre videre med den stramme rammestyring.

Forklaringen/undskyldningen var, at det var vi nødt til, da den nye rege­ring havde fastholdt det stramme serviceloft.


Medarbejderne kunne med rette spørge "Hvor er der en leder?" eller "Hvor er der en kollega?"

Henning Dam


Vejle Byråd har gennem en årrække krævet, at vores forvaltning konstant kunne levere god velfærd og god ledelse indenfor et næsten fastlåst budget til en voksende befolkning med flere ældre, mennesker med handicap, udsatte med videre.

De økonomiske prioriteringer betød også, at vi brugte relativt færre penge på ledelse og medarbejdere med borgernære opgaver.

Medarbejderne kunne med rette spørge "Hvor er der en leder?" eller "Hvor er der en kollega?"

Vi har udmærket vidst, at flere medarbejdergrupper var hårdt tidspressede, blandt ande gennem høringssvar og rapporter fra de faglige grupper.

Oplægget til kommissorium skal udformes således, at deres rapport kan være afsæt for en god løsning inden for ældreområdet.

Vi skal kigge fremad og have fokus på opgaven, og vi skal hurtigst og bedst muligt håndtere og løse udfordringerne - alt sammen på en konstruktiv måde.

Der skal være fokus på at skabe god velfærd for alle Vejles borgere, der har behov for omsorg - og det gæl­der alle tre socialudvalg, det vil sige ikke kun senior-, men også børn og unge- samt voksenområdet.

Den forbed­rede service skal ske ved at genskabe arbejdsglæden blandt områdets medarbejdere og ledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce