Annonce
Vejle

Byrådsmedlem stopper i boligjob - afløser kender sin plads

Lone Myrhøj, der repræsenterer SF i Vejles byråd, har valgt at stoppe som leder af det boligsociale arbejde i Løget og på Nørremarken. Arkivfoto
Lone Myrhøj (SF) har trukket sig fra jobbet som leder af den boligsociale helhedsplan i Løget og på Nørremarken. Afløser kender området.
Annonce

Vejle: "Lone Myrhøj har efter tre år på posten som leder for den boligsociale helhedsplan valgt at trække sig."

Med de ord meddeler AAB Vejle i en pressemeddelelse, at SF's byrådsmedlem Lone Myrhøj har valgt at forlade sit job, men ifølge hovedpersonen selv er der intet dramatisk i den nyhed.

- Jeg har valgt at sige op, og det er et spørgsmål om, at jeg gerne vil noget andet, og at jeg vil gerne give opgaven videre på et tidspunkt, hvor det passer ind. Jeg synes i al beskedenhed, at butikken kører rigtig godt, og udviklingen er godt på vej. Vi har lige fået godkendt udviklingsplanen for Finlandsparken, og jeg vil gerne lade en anden komme til, inden hele processen med at søge en ny helhedsplan går igang, siger Lone Myrhøj.

Helhedsplanen har til formål at understøtte en positiv udvikling i Løget og på Nørremarken, og indsatsområderne går på emner som tryghed og trivsel, det kriminalpræventive arbejde, uddannelse og beskæftigelse samt forebyggelse og forældreansvar.

Det er ingen hemmelighed, at jeg gør det godt, når jeg beskæftiger mig med noget, jeg brænder for. Det er det, jeg leder efter igen.

Lone Myrhøj, nu tidligere leder af den boligsociale helhedsplan i Løget og på Nørremarken

Annonce

Socialrådgiver og kaospilot

Det arbejde forlader Lone Myrhøj nu, og hvad hun skal beskæftige sig med i fremtiden ved siden af byrådsarbejdet, er hun endnu ikke afklaret med.

- Jeg er generelt åben over for verden. Det er ingen hemmelighed, at jeg gør det godt, når jeg beskæftiger mig med noget, jeg brænder for. Det er det, jeg leder efter igen. For mig er det vigtigt, at det er noget, der giver mening, hvor jeg er med til at udvikle noget stort. Det er altafgørende for mig, at der er et vigtigt formål, siger 38-årige Lone Myrhøj.

Hun har - hvad hun selv kalder - en lidt blandet baggrund som international socialrådgiver og uddannet kaospilot, der tidligere har arbejdet med udviklingsprojekter inden for psykiatrien.

Annonce

Kender sin arbejdsplads

Hun er i gang med at afsøge sine muligheder og giver trygt den boligsociale depeche videre til sin afløser Jacob Wiese.

Han kender de to boligområder, da han gennem de seneste to år har arbejdet i den boligsociale helhedsplan som koordinator med fokus på forebyggelse og forældreansvar. Før det arbejdede han i syv år med trivsel og inklusion blandt flygtningefamilier og uledsagede unge flygtninge i Hedensted Kommune.

- Et enigt ansættelsesudvalg valgte Jacob, fordi han har stor erfaring inden for området, og fordi vi tror, at Jacob kan levere den ledelse, der er brug for i projektet, siger direktør for teknik og miljø i Vejle Kommune Michael Sloth, der er formand for den boligsociale bestyrelse.

Jacob Wiese kender de to boligområder, han nu får det boligsociale ansvar for, idet han har været koordinator og ansat under helhedsplanen gennem de seneste to år. Privatfoto
Annonce

Beboere bliver mere trygge

Den nuværende helhedsplan, der er støttet med penge fra Landsbyggefonden og foregår i tæt samarbejde mellem boligforeningerne AAB Vejle, Østerbo og Lejerbo samt Vejle Kommune, har været i gang siden sommeren 2017 og udløber i sommeren 2021.

Det bliver Jacob Wieses ansvar at opfylde planens mål, mens arbejdet med en ny helhedsplan skal sættes i gang til foråret.

- Jeg ved, at det er et stort ansvar, jeg har sagt ja til, men det er samtidigt et stort pivilegie at kunne være med til at sætte kursen for det boligsociale arbejde, siger Jacob Wiese i pressemeddelelsen.

Den 47-årige leder, der bor i Barrit, har en ambition om, at helhedsplanens ansatte skal være endnu mere synlige og opsøgende arbejde end hidtil.

- Jeg oplever, at eventuelle barrierer nedbrydes, og at beboerne er mere trygge ved helhedsplanens medarbejdere, når de ser os ude i marken, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce