Annonce
Ikast-Brande

Byrådsmedlem vil kæmpe for tidligere rådhus

Brian Sigtenbjerggaard mener ikke, at Nørre Snede kan undvære de 100 kommunale arbejdspladser, der er i administrationsbygningen på Bellisvej. Arkivfoto: Peter Hald
Kommunen bør bevare 100 arbejdspladser i administrationsbygningen i Nørre Snede, mener Brian Sigtenbjerggaard (V).
Annonce

Nr. Snede: Debatten om det tidligere rådhus på Bellisvej i Nørre Snede fik nyt liv, da det for nylig kom frem, at Ikast-Brande Kommune arbejder med et forslag, der går ud på at flytte de 100 medarbejdere i Nørre Snede-administrationsbygningen til Ikast og ind i den såkaldte Kongefløj på den tidligere Vestre Skole i Ikast.

Men hvis det forslag føres ud i livet, vil det være et meget hårdt slag for Nørre Snede, mener en af de lokale politikere, Brian Sigtenbjerggaard (V), der både bor og arbejder i Nørre Snede som byens kafferister:

- Vi har en arbejdsplads med over 100 ansatte, og det er i høj grad med til at holde hånden under Nørre Snedes erhvervsliv. Det kan butikker, mekanikere og flere andre virksomheder mærke, siger Brian Sigtenbjerggaard.

- I forvejen har vi været hårdt ramt i de mindre byer. Vi har mistet borgerservice, plejehjemsdelen på Bavnehøj blev lukket, vores hjemmehjælp blev centraliseret til Brande, og materielgården blev lukket. Det er forkert. Vi kunne godt have brugt nogle af de funktioner i vores mindre byer, tilføjer han.

Der er centraliseret for meget?

- Det synes jeg. Andre kommuner har valgt en anden strategi. For eksempel har Hedensted Kommune valgt at sprede de kommunale funktioner - det har en god effekt. Jeg har bedt om, at der bliver regnet mere på økonomien i forslaget om at flytte medarbejderne fra Nørre Snede. Man skal se på det totale billede og undersøge, om der virkelig er reelle besparelser. Der kommer jo nogle negative effekter i de lokalområder, der bliver ramt af centralisering, lyder det fra Brian Sigtenbjerggaard.

Annonce

Mister følingen

- Nørre Snede er inde i en positiv udvikling, og det vil være en skam at sætte over styr. Desuden skal kommunen være til stede i hele kommunen. Efter kommunalreformen blev administrationen centraliseret til ganske få byer, og det betyder, at kommunen mister følingen med, hvad der forgår i de lidt mindre byer, understreger Sigtenbjerggaard.

Hvis de mange kommunale medarbejdere flyttes fra Nørre Snedes tidligere rådhus, så er det tvivlsomt, om bygningen kan bruges til noget andet, mener han.

- Chancen for at andre kan bruge den er ikke store. Det vil kræve en seriøs ombygning. Der er ikke noget, der ligger til højrebenet, siger han.


Nørre Snede er inde i en positiv udvikling, og det vil være en skam at sætte over styr.

Brian Sigtenbjerggaard


Lokalrådet i Nørre Snede har luftet tanken om at bruge det tidligere rådhus til et Hærvejscenter kaldet Hærvejens Hus.

Men Brian Sigtenbjerggaard mener, at det mest hensigtsmæssige vil være at bevare bygningen i den nuværende funktion som kommunal arbejdsplads.

- Min førsteprioritet vil være at fastholde administrationen. Her taler vi om 100 arbejdspladser. Det giver liv og handel i byen og forhindrer, at Nørre Snede bliver en soveby. Hærvejens Hus er et interessant og visionært projekt, men vi har masser af plads herude, og det vil kræve noget at komme i mål med et hærvejscenter, siger han.

Annonce

Mange forsøg

- Der er gjort mange forsøg på at få administrationsbygningen lukket - særligt fra Socialdemokraternes side. De har uden held foreslået, at stedet skulle bruges til politiskole eller fængselsbetjent-skole. Men sådan som jeg ser det, var det bare forslag, der ikke havde noget kød på sig, men blot blev stillet for at få lukket bygningen. Jeg synes selvfølgelig, at vi skal have så effektiv kommunal drift som mulig, men hver gang der tales om effektivisering, kigges der altid på udkanten af vores kommune. Men for eksempel i Ikast har kommunen flere matrikler, der kunne flyttes sammen, så hvis man gerne vil effektivisere, kunne man jo overveje det, foreslår Brian Sigtenbjerggaard.

Den kommunale administrationsbygning i Nr. Snede er arbejdsplads for omkring 100 medarbejdere i kommunen børne-og unge-forvaltning. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Han køber ikke argumentet med, at kommunal administration skal samles for at opnå samdriftsfordele.

- I Nørre Snede rummer administrationsbygningen medarbejdere i børne- og unge-afdelingen, og de vil jo ikke få noget ud af at blive flyttet sammen med for eksempel teknisk forvaltning. Det vil der ikke være den store synergi i, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jung giver koncert i Vejle Musikteater

Billund

Det er en ommer!

Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce