Annonce
Vejle

Byrådsmedlem vraget af sine egne for anden gang

I februart blev Lance Luscombe fejret i anledning af sin 50-års fødselsdag - en begivenhed, hvor dette foto stammer fra. I aftes kunne skoleinspektøren fra Jelling fejre, at han er ny radikal spidskandidat. Arkivfoto: Mette Mørk
Den radikale Torben Elsig-Pedersen måtte se sig slået af lokal skoleinspektør, da partiforeningen mandag valgte spidskandidat.

Vejle: Hos de radikale er det ikke nok at være partiets repræsentant i byrådet siden 2010.

Det må byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen nu konstatere for anden gang.

I oktober blev han slået på målstregen, da partifællerne valgte Dorte Søndermølle som spidskandidat med ni stemmer mod otte.

Annonce

Siden valgte Dorte Søndermølle at trække sig på grund af "uforenlige synspunkter" mellem kandidaterne øverst på den radikale byrådsliste - som det hed i den officielle meddelelse fra partiforeningen.

Mandag tog medlemmerne så for anden gang plads foran computerskærmene for virtuelt at afgøre, hvem der skal øverst på den radikale stemmeseddel ved valget 16. november. Og frem på skærmen tonede en ny modkandidat til det siddende byrådsmedlem.

Lance Luscombe - blandt andet kendt som skoleinspektør på Bredagerskolen i Jelling - var klar til at udfordre Torben Elsig-Pedersen.

Da alle 28 deltagere i generalforsamlingen havde trykket på afstemningsknappen, stod det klart, at den nye kandidat havde to stemmer mere end byrådsmedlemmet. 15 stemte på Lance Luscombe - 13 på Torben Elsig-Pedersen.

For mig er det enten eller

Skolelederen, der blev født i Zambia i 1971, har tidligere været opstillet for partiet - men langt nede på listen:

- Sådan er det med mig. Det er enten eller. Enten skal jeg stå langt nede, eller også skal jeg stå øverst, fordi jeg vil give den en skalle. Og det agter jeg at gøre, siger den nyvalgte spidskandidat.

Den tidligere spidskandidat trak sig, fordi det ikke fungerede i kandidatgruppen. Hvad vil du gøre for at ændre på det?

- Jeg har allerede indbudt til samarbejde. Det er vigtigt, at vi kan arbejde sammen om at få et valgprogram, som vi alle kan stå på mål for. Det vil jeg gøre mit yderste for, siger Lance Luscombe.

Annonce

Intern uro gjorde udslaget

Ifølge spidskandidaten var det netop den interne uro, der overbeviste ham om, at han burde stille op.

- Som jeg ser det, har vi brug for en ny start. Jeg har været ked af den uro, der har præget mit parti. Samtidig har jeg selvfølgelig også en interesse i at gå ind i det politiske arbejde, siger Lance Luscombe.

Samarbejdet i den radikale kandidattop med Dorte Søndermølle, Ole Lynggaard Jørgensen og Torben Elsig-Pedersen slog revner, da de to førstnævnte beskyldte sidstnævnte  for at svigte de svageste børn. Det skete i forbindelse med en sag om overførsel af midler på børne- og familieudvalgets budget - et udvalg, Torben Elsig-Pedersen står i spidsen for. Arkivfoto

Du risikerer jo at blive valgt. Kan du får plads til det politiske arbejde i forhold til dit arbejde som skoleinspektør?

- Det er selvfølgelig en overvejelse, jeg har gjort mig. Men det mener jeg, at jeg kan. Og jeg vil gerne ind og arbejde politisk. Jeg føler, at der er brug en stemme fra en kandidat, der er tæt på praksis. Meget af den politiske diskussion bliver efter min mening for regnskabsteknisk.


Jeg har allerede indbudt til samarbejde. Det er vigtigt, at vi kan arbejde sammen om at få et valgprogram, som vi alle kan stå på mål for.

Lance Luscombe - ny radikal spidskandidat


En anelse ironisk er Torben Elsig-Pedersen som formand for børne- og familieudvalget øverste politiske chef for den skoleforvaltning, som Lance Luscombe arbejder under. Torben Elsig sikrede sig posten ved at gå med i konstitueringen på valgnatten for snart fire år siden.

Annonce

Elsig: Det er bare træls

Af samme grund mener Torben Elsig-Pedersen, at han har haft stor politisk indflydelse og gjort alt for at gøre sit parti synligt i byrådet - senest med to forslag på byrådets dagsorden.

- Men det er åbenbart ikke nok - og jeg er blevet gjort til syndebuk for, at den tidligere spidskandidat valgte at trække sig, siger Torben Elsig-Pedersen og lægger ikke skjul på, at han er skuffet:

- Det er bare træls. Nu har jeg lige brug for at sunde mig, siger kandidaten, der står som nummer to på den radikale opstillingsliste ved valget i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce