Annonce
112

Byrådspolitiker: Shuttlebusser er en kæmpe succes - nu skal vi have Egtved med på ruten

Hos Randbøldal Camping har pladsens gæster haft stor glæde af shuttlebussen, som har fragtet dem til både Legoland, Lalandia og Givskud Løvepark men også ind til Vejle by. Lars Schmidt mener, at man til næste år bør tænke en rute omkring seværdighederne omkring Egtved og Egtved Camping. Arkivfoto: Aske Visser Ottosen
Forsøget med en ny shuttlebus, der i sommerferien skulle bringe turister mellem Vejle, Jelling, Givskud og Billund har været en stor succes. Lars Schmidt (V) opfordrer nu til, at ruten til næste år udvides til også at omfatte Egtved-området og Vejle Ådal.

Egtved: Henover sommeren har turister haft muligheden for at tage en shuttlebus, der tre gange om dagen kørte mellem Vejle Trafikcenter og Randbøldal Camping med stop ved blandt andet Jelling, Givskud Løvepark, Legoland og Lalandia. Endda ganske gratis.

Foreløbige passagertællinger viser, at over 1000 mennesker hver uge har gjort brug af den mulighed. Samtidig peger tilbagemeldinger fra de to campingpladser på ruten, Randbøldal Camping og Riis Camping på, at tilbuddet har været en stor succes, mener byrådsmedlem i Vejle Kommune Lars Schmidt (V).

- Hvis tallene holder, er det simpelthen fantastisk og det er en meget bedre belægning, end vi havde turdet håbe på. Jeg har talt med Ejgil Sørensen fra Campingpladsen i Randbøl, som kan melde om flere afgange, hvor der har været næsten "fuldt hus" med 40-50 passagerer med bussen, siger han og fortsætter;

- Det glæder mig også, at en del af campinggæsterne vælger ikke blot at bruge bussen til seværdighederne i Billund, men mange har også taget bussen ind til Vejle for at shoppe og til at besøge seværdighederne i Givskud og Jelling. Og det var jo lige præcis dét, der var håbet - nemlig at vi kunne trække gæster ind til Vejle by og til vores mange spændende seværdigheder i oplandet.

Så mange har benyttet shuttlebussen

I alt har shuttlebussen kørt i seks uger. Indtil videre er kun tallene fra de tre første uger opgjort.

Uge 27: 1.058 passagerer - svarende til 151 passagerer om dagen

Uge 28: 1310 passagerer - svarende til 187 passagerer om dagen

Uge 29: 1588 passagerer - svarende til 227 passagerer om dagen

De tre sidste uger forventes opgjort i næste uge.

Egtved og Vejle Ådal skal med

Shuttlebussens succes giver god anledning til allerede nu at tænke på, hvordan ordningen kan udbygges med en sydlig linje, så Egtved og Vejle Ådal også indgår i ordningen til næste sommer, mener han.

- Næste år må det så være Egtved og Vejle Ådals tur til at komme med på rutenettet, sådan at der udvides med en ekstra sydlig sløjfe, som kan betjene de mange gæster på Egtved Camping, men også runde seværdigheder som Bindeballe Købmandsgaard, Egtvedpigens Grav og Vejle Ådal med Tørskind og Ravning. En sydrute kunne også med fordel runde store overnatningssteder som Vingsted og Haraldskær, foreslår Lars Schmidt.

Hvis en sydlig rute kobles på, vil det give mulighed for at indtænke nogle af de fantastiske naturtilbud, der er i området.

- Der kan eksempelvis laves færdige pakketure med vandre- eller cykelture og cykeludlejning fra Bindeballe eller Tørskind. Det kunne jeg som næstformand i natur- og miljøudvalget se mange perspektiver i. Det gælder bare om at se mulighederne, siger han.

Overvej egenbetaling

I år, som var første år med shuttlebussen, var det gratis at køre med. Men det kan måske give mening at overveje egenbetaling næste år for at understøtte økonomien.

- Jeg tænker godt, man kunne overveje en vis betaling, sådan som de fleste kender det fra "hop on-hop off" busserne i storbyerne. Her kan man typisk køre en hel dag eller flere dage på samme billet. Passagererne sparer jo også benzinen og parkeringsafgiften i Legoland eller Vejle midtby, og billetten kunne samtidig fungere som adgang eller rabat til seværdigheder undervejs. Og så er det jo en klimagrøn løsning til vores gæster, lyder det fra Lars Schmidt.

Shuttlebussen

I perioden fra 30. juni til 11. august kunne turister, der besøgte Vejle Kommune, som noget nyt i år køre med en shuttlebus som et nyt forsøg.
Tre gange om dagen kørte bussen mellem Vejle og Randbøldal via Jelling, Give, Billund med stop ved blandt andet Legoland, Lalandia og Givskud Løvepark.
Målet var at gøre det lettere for turister at komme rundt i kommunen og opleve lidt af det, man har at byde på af seværdigheder.
Både Egtved Udviklingsråd, flere borgere og Egtved Camping har givet udtryk for stor ærgrelse over, at Egtved-området med blandt andet Tørskind Grusgrav og Bindeballe Købmandsgård ikke var en del af shuttlebussens rute.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce