Annonce
Kultur

Byrådspolitikere vil øge tilskud til Jelling Musikfestival: Det har ikke noget med corona at gøre

Jelling Musikfestival kan se frem til et større årligt tilskud fra Vejle Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune anbefaler at øge årligt tilskud til Jelling Musikfestival fra 325.000 kroner til 425.000 kroner. Ændringen har dog ikke noget med den aktuelle coronasituation at gøre.
Annonce

Jelling: Den samarbejdsaftale, der gennem mange år har været mellem Vejle Kommune og Jelling Musikfestival, har været til genforhandling.

En aftale, der blandt andet indebærer et årligt tilskud fra kommunen til nogle af festivalens udgifter.

Hvor den tidligere aftale har lydt på 325.000 kroner i årligt tilskud, lægges der nu op til, at kommunen frem til 2023 vil give 425.000 kroner årligt til festivalen. Derudover kommer yderligere 150.000 kroner årligt til talentudviklingsprojektet Quasar, som administreres af Jelling Musikfestival.

Det har kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune anbefalet i denne uge. Inden den nye samarbejdsaftale er helt på plads, skal den også godkendes af økonomiudvalget og byrådet.

- Vi har anbefalet den nye samarbejdsaftale, fordi vi fortsat gerne vil bakke op om Jelling Musikfestival, der er den største kulturbegivenhed i kommunen. Dette er blot et beskedent bidrag til festivalens store økonomi, og selvom jeg normalt ikke er glad for ekstra udgifter, synes jeg, at det er fint i dette tilfælde, at beløbet kommer lidt højere op, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget.

Kommunens årlige tilskud til festivalen

2020 - 2023: 425.000 kroner (ikke vedtaget endnu)

2018 - 2019: 325.000 kroner

2015 - 2017: 275.000 kroner

2012 - 2014: 250.000 kroner

Kilde: Udvalgsreferater i Vejle Kommune

Annonce

Ikke corona-relateret

Som bekendt er årets udgave af Jelling Musikfestival aflyst på grund af coronasituationen. Men Dan Arnløv Jørgensen understreger, at den aktuelle sag i kultur- og idrætsudvalget ikke har noget med aflysningen at gøre.

- Det er to forskellige ting. Den tidligere samarbejdsaftale var udløbet, så det har hele tiden været planen, at vi skulle tage stilling til en ny aftale, slår han fast.

Han er dog åben for at hjælpe Jelling Musikfestival i forhold til coronakrisen, men kan ikke love noget på egen hånd.

- Vi er i dialog, og jeg er sikker på, at vi kan tage en god snak om tingene. Lige nu knokler festivalen på at rydde op efter aflysningen, og hvis der opstår større problemer med det, må vi se, hvad der kan gøres. Det er ikke en sjov situation, som på flere måder minder om tilstanden hos Vejle Musikteater, der også er hårdt ramt, siger Dan Arnløv Jørgensen, der selv er fast deltager på musikfestivalen.

Annonce

Tager højde for aflysning

At Jelling Musikfestival er aflyst i 2020, betyder også, at kultur- og idrætsudvalget har foreslået en tilføjelse til den nye samarbejdsaftale. Tilføjelsen tager højde for eventuelle aflysninger i fremtiden, så der kan reguleres i aftalens bestemmelser, hvis festivalen aflyses igen.

- Det er en ren juridisk tilføjelse, men vi forventer på ingen måder, at den bliver aktuel. Ingen havde forudset for få måneder siden, at Jelling Musikfestival ville blive aflyst, og vi har meget svært ved at forestille os, at det bliver tilfældet igen næste år. Men for en sikkerheds skyld er vi blevet opfordret af vores jurister til at lave tilføjelsen, forklarer udvalgsformanden.

Dan Arnløv Jørgensen (K) er formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune. Han er klar på at give Jelling Musikfestival mere økonomisk støtte i fremtiden. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce