x
Annonce
Billund

Byrådssalen var proppet: To skoler bliver lagt sammen efter stor uenighed

Voksne og børn var med til mødet. Foto: René Lind Gammelmark
Stenderup - Målet er, at der i fremtiden fortsat skal være en god skole i Stenderup.

Det var alle Billund Byråds medlemmer enige om, men her ophørte enigheden imidlertid også, da der i aftes skulle tages stilling til, hvorvidt Stenderup Skole skal lægges sammen med og gøres til en afdeling af Søndre Skole i Grindsted.

- Det er sådan, vi bedst fremtidssikrer en børnehave og en skole op til 6. klasse i Stenderup, sagde Kris Jensen Skriver (S), der i børne- og kulturudvalget blev stemt ned.

I byrådssalen blev det imidlertid anderledes, da 16 stemte for en sammenlægning mellem de to skoler, mens ni stemte imod.

Fire medlemmer af Venstres ellers sædvanligvis meget homogene gruppe gik imod partilinjen. Blandt andet Kenneth Storbank, som privat bor i Stenderup-Krogager, som gerne så forslaget sendt tilbage til forvaltningen, der så kunne lave nogle yderligere undersøgelser.
Byrådssalen var fyldt til bristepunktet, og mange tilhørere var henvist til rådhusets kantine, hvor de kunne følge slaget direkte på en storskærm. Deres protester var dog forgæves, for forslaget om sammenlægning blev vedtaget. Foto: René Lind Gammelmark

Hvorfor så travlt?

- Hvorfor har vi så travlt? Hvorfor kan der ikke afsættes tid til en ordentlig proces, så borgerne i Stenderup også bliver hørt, spurgte Kenneth Storbank, der fik opbakning fra tre af sine partifæller, deriblandt Kristian Nørgaard.

- Vi kan altid lægge skolerne sammen, men vi kan ikke skille dem ad igen. Vi har lige nu en velfungerende skole, og det vil jeg ikke gamble med, sagde Kristian Nørgaard.

Beslutningen betyder, at de to skoler med virkning fra 1. august 2017 er én skole. Afdelingen i Stenderup bliver dog bevaret, og den vil fortsat hedde Stenderup Skole.

De to skoler vil have fælles ledelse og administration, men være to skoledistrikter.

De fire Venstre-medlemmer Kenneth Storbank, Kristian Nørgaard, Lars Hansen og Ulrich Kristensen stemte imod forslaget sammen med Allan Munk Nielsen (K), Kim Gosvig Hansen (K), Ole Marcussen (Borgerlisten), Per Nyhus (DF) og Bjarne Jensen (DF). Resten stemte for.
Underskrifter blev afleveret til udvalgsformand Klara Lyskjær Noer. Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce