Annonce
Børkop

Byvision er på plads: Børkopområdet skal udvikles i denne retning

Cirka 100 mennesker deltog i det sidste byvisionsmøde, hvor syv udviklingsretninger blev kogt ned til en. Foto: Jørgen Flindt
Syv udviklingsretninger for Børkopområdet blev til en, da der blev afholdt byvisionsmøde i Gauerslundhallen. Og Børkopområdet skal fremadrettet udvikles i en retning af en ting, som området i forvejen er godt begunstiget med.
Annonce

Børkop: Skulle det være Livsnydernes by? Eller Barndommens land? Eller vækst med livskvalitet, pendlerbyen, handels- og erhvervsby eller Børkop 7080?

Dé seks udviklingsretninger, var på bordet, men da de fremmødte deltagere skulle stemme om den kommende udviklingsretning for Børkopområdet var det ikke én af dem, der vandt.

Det gjorde det syvende forslag: Naturbyen.

Der har gennem fire måneder været holdt byvisionsmøder i Børkop, og de mange tanker og indput var kogt ned til syv udviklingsområder. Torsdag aften blev der så holdt det sidste byvisionsmøde, hvor de syv retninger skulle blive til en.

Det blev Naturbyen, som fik flest stemmer (foran Vækst med livskvalitet, red.), og dermed skal Vejle Kommune nu i gang med at sammensætte et byvision, som skal være den røde tråd fremadrettet. Naturen skal fra nu tænkes endnu mere ind i de planer og tanker, der gøres i og omkring udvikling af Børkopområdet.

- Det giver meget god mening. Naturen kendetegner jo området her, og man kan sige, at naturen er en god måde at binde os mere sammen på, så nu gælder det om at få naturen mere i spil til hele områdets fordel, lød det fra en af deltagerne, Rie Buchhave, der bor i Brejning.

Hvad nu?

Det første arbejde, de venter de ansatte hos Teknisk Forvaltning er, at de skal samle visionerne sammen til et udkast på en byvision.

Her vil elementer fra alle de mange forslag bliver kogt sammen til en vision med overskriften Naturbyen.

Det vil ske i løbet af få uger. Derefter vil der være et par uger til at give feedback på byvisionen, hvorefter det endelige udkast laves, som politikerne i byrådet skal godkende.

Det forventes at vil ske i midten eller slutningen af maj.

Annonce

Se mange muligheder

Også set fra kommunal side var der tilfredshed med, at Børkop (og området omkring Børkop) skal være Naturbyen.

- Tillykke med det valg. Det er altid spændende, men også svært, at skule træffe sådan et valg om en vision, men jeg synes, at Naturbyen er meget visionært, og personligt synes jeg da også, at det lyder bedre end eksempelvis Pendlerbyen. Vi glæder os i hvert fald til at begynde at få ført visionerne og idéerne ud i livet, sagde borgmester, Jens Ejner Christensen (V) efter afstemningen.

Lidt derfra sad stadsarkitekt Lisbet Wolters, og hendes hjerne var allerede begyndt at knirke med gode idéer.

- Det kan jeg se rigtig mange muligheder i, for det er en vision, der åbner op mod verden. Der skal tænkes natur ind så meget som muligt, og det skal være lige fra små ting, som en ny sti, til de helt store retninger for området. Der er i hvert fald meget stort potentiale, især fordi naturen er her jo på smukkeste vis i forvejen, sagde hun.

Annonce

Andre ting tænkt ind

At der nu bliver tale om en retning for byerne og området, er ikke lig med, at de andre emner er skrinlagt og kørt på is.

Der var mange forslag, om mange forskellige ting. Det var lige fra mere halplads, kunst, historiske pejlemærker, styrket handelsområder til mere diversitet i den måde, der bygges nye boliger på.

Mange af de ting, som var at finde i de andre seks udviklingsområder, vil også blive tænkt ind i byvisionen, men den øverste overskrift over dem alle er nu: Naturbyen.

Et af de mange forslag forslog fælles symbolik. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce