Annonce
112

Byvisionen for 7080 er på plads - nu skal visionerne skabes

Børkop kan blive mere grøn, og naturen mere byagtig. Mulighederne er mange, når talen falder på visionen om Naturbyen. Illustration: Vejle Kommune.
Politikerne i Vejle Byråd har godkendt byvisionen for 7080-området. Nu skal der skabes processer, der kan føre visioner fra idé til handling.
Annonce

Børkop: Naturbyen.

Sådan lyder overskriften for den byvision, som nu er blevet endeligt godkendt i Vejle Byråd.

Dermed er visionen for 7080 på plads, og det samme er retningen, men det er indholdet ikke endnu. Det skal skabes. Og det skal skabes fra flere fronter.

- Nu er retningen sat, og Naturbyen er en vision, som vi fra kommunal side vil søge at tænke ind, hvor det kan tænkes ind. Men det er vigtigt at understrege, at vi fra kommunal side følger i de spor, borgerne sætter. Vi vil gerne være med til at hjælpe til og bringe på vej, men det er de borgere, som bor i og bruger området, som skal sætte de fodspor, vi andre kan følge efter i, siger Lisbet Wolters, der er stadsarkitekt hos Vejle Kommune.

Byvision

Børkop og Give er de første to områder i Vejle Kommune, hvor kommunen står bag en byvision. Der er tale om en slags udviklingsretning for de forskellige områder.

I Børkopområdet er visionen "Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord".

Der er i 7080 cirka 10.000 borgere, og de har et friluftområde på 22 kvadratkilometer, hvoraf 11,5 kvadratkilometer er fredede områder. Der er 6,3 kilometer strand.

Annonce

Grønne tanker i by og natur

Naturbyen er et ord, der skal forstås på den måde, at der er både er natur i byen, men at der også kan være by i naturen.

Derfor hedder visionen også helt konkret Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Det skal være et bosætningsområde, hvor der er plads og muligheder for leg, ro, grønne tanker, og naturlige forbindelser mellem byerne. Og hvor det gerne tænkes ind fra start. Og ind i en helhed.

- Jeg synes bestemt, at det giver god mening, at lokale valgte den retning i Børkopområdet, og jeg håber, at der kommer godt gang i processen med at skabe det gode indhold til visionen, siger Lisbet Wolters.

Annonce

Give er nået længere

Mens politikerne nu har godkendt visionen i Børkop, er det flere måneder siden, det samme skete i Give, hvor der også arbejdes med byvision. Her valgte lokale borgere, foreninger og erhvervsliv visionen "Erhvervsby Give - med vilje til handel og familieliv".

- I Give er der taget hul på, hvordan man dér kan få konkret indhold ind i deres byvision, og på samme måde skal det også sættes i gang i 7080 området. Nu skal de forskellige byvisioner selvfølgelig indpasses til de forskellige byer, og hvad der passer til et sted, passer måske ikke til et andet. Så der kan sagtens være forskel på, hvordan man griber tingene an i de forskellige områder, forklarer Lisbet Wolters.

Men nu skal det i gang i Børkopområdet.

Der lægges op til, ganske som i Give, at der skal holdes et opstartsmøde, hvor det både fejres, at nu er 7080 visionen på plads, og hvor diverse processer fremadrettet kan skydes igang. Der arbejdes på, at det møde vil finde sted i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

VB kan rykke op tirsdag, men det bliver en oprykningsfest for de få

Annonce